Βιβλία

12 παιδικά βιβλία για τις διακοπές του Πάσχα!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

 

Μεγάλη Εβδομάδα με κατάνυξη, αλλά και με τα παιδιά μας να χαλαρώνουν. Σας προτείνουμε σήμερα 12 παιδικά βιβλία κάθε ηλικίας, για να τους δωρίσετε  για τις διακοπές του Πάσχα!

 

  

Νταν Νταν Τέλης ο σοφός κουνέλης

Συγγραφέας: Βούλα Γιαγκάζογλου

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Ελληνοεκδοτική, 2016

Σελ. 64

Ο Χαράλαμπος, ένα ευγενικό κουνελάκι, γνωρίζει μια μέρα απρόσμενα στο δάσος, τον Νταν Νταν Τέλη τον σοφό Κουνέλη. Όταν το μικρό κουνελάκι μαθαίνει ποιος είναι ο κύριος με τον οποίο συνομιλεί, η χαρά του είναι απερίγραπτη! Βλέπετε, ο Νταν Νταν Τέλης είναι ο διάσημος δάσκαλος του Τάε Κβον Ντο με τη μαύρη ζώνη και τα δύο Νταν, τον οποίο θαυμάζει πολύ! Όταν ο Νταν Νταν Τέλης θα ρωτήσει τον Χαράλαμπο για ποιο λόγο είναι μόνος του, εκείνος θα του εξηγήσει ότι τα άλλα κουνελάκια δεν θέλουν να παίζουν μαζί του επειδή είναι… αδέξιος! Τον διώχνουν και τον κοροϊδεύουν επειδή το ένα του πόδι είναι λίγο πιο κοντό από τα άλλα. Τότε, Ο Νταν Νταν Τέλης θα εκμυστηρευτεί στο μικρό κουνελάκι την ιστορία της ζωής του. Ο Χαράλαμπος, που πίστευε πως η ζωή του πρωταθλητή ήταν μόνο χαρές και μετάλλια, θα μείνει έκπληκτος από αυτά που θα ακούσει! Από εκείνη την ώρα τα δύο κουνέλια έγιναν οι καλύτεροι φίλοι! Ο Νταν Νταν Τέλης προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Χαράλαμπο να ξεπεράσει τους φόβους του και να ανακαλύψει τη δύναμή του! Θα τα καταφέρει τελικά;

Η  Βούλα Γιαγκάζογλου γράφει μια εκπληκτική ιστορία για τον εκφοβισμό και τη διαφορετικότητα. Μια έξυπνη ιστορία για τη δύναμη της αυτοπεποίθησης και της θέλησης αλλά και τα οφέλη του αθλητισμού! Οι όμορφες και τρυφερές εικόνες αγκαλιάζουν το κείμενο, ζωντανεύουν τους ήρωες και μεγιστοποιούν τα συναισθήματα του αναγνώστη! Το  βιβλίο διαβάζεται όλο το χρόνο και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών!

 


Πάσχα στη Γλυκομηλίτσα

Συγγραφέας: Αγαθή Δημητρούκα

Εικονογράφηση: Σίλβια Μπαροντσέλλι

Πατάκης, 2010

Σελ. 40

 

Πρωί πρωί το Σάββατο του Λαζάρου, ο Αντώνης, μαθητής πια του δημοτικού, πηγαίνει στο πρακτορείο της Αθήνας συνοδευόμενος από τη μαμά του. Θα ταξιδέψει πρώτη φορά μόνος του με το λεωφορείο για τη Γλυκομηλίτσα Ναυπακτίας όπου τον περιμένει με μεγάλη λαχτάρα η γιαγιά του. Εκεί, καθημερινά ο Αντώνης παίζει ανέμελα με τα παιδιά του χωριού. Την Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία, θα ακούσει τα Δώδεκα ευαγγέλια και τη Μεγάλη Παρασκευή θα παρακολουθήσει τον στολισμό και αργότερα την μεταφορά του Επιταφίου. Το Μεγάλο Σάββατο θα φτάσουν στο χωριό και οι γονείς του Αντώνη για να κάνουν Πάσχα όλοι μαζί.

Μια ευχάριστη πασχαλινή ιστορία για την χαρά που προσφέρει η επιστροφή στο χωριό! Το βιβλίο σε μικρό μέγεθος και μαλακό εξώφυλλο εντάσσεται στην σειρά χωρίς σωσίβιο-επίπεδο 3 που απευθύνονται σε παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όμορφες δραστηριότητες. Από ποιες πόλεις πέρασε ο Αντώνης μέχρι να φτάσει στο χωριό του; Τι γνωρίζετε για την γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου; Τι τιμούν οι Χριστιανοί την Μεγάλη Εβδομάδα; Κάνε την αντιστοίχιση, λύσε το σταυρόλεξο και θα μάθεις!

 

 


Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά

Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου

Εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής

Διάπλαση, 2011

Σελ. 32

 

Μια παρέα λαγών παίζει ανέμελα κρυφτό μέσα στο δάσος. Ένας από αυτούς, ψάχνοντας την τέλεια κρυψώνα, απομακρύνεται τόσο πολύ που χάνει τα ίχνη των φίλων του. Απελπισμένος και μη μπορώντας να βρει τον δρόμο της επιστροφής βρίσκει ένα σπίτι με φως για να περάσει τη νύχτα. Καθώς το πλησιάζει, ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα κοτέτσι γεμάτο κότες που κάθονται ανέμελα στις φωλιές τους. Ο λαγός, που δεν έχει δει ξανά κοτέτσι στη ζωή του, τις ρωτάει για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί μέσα. Τότε οι κότες όλο περηφάνια, θα του εξηγήσουν πως ετοιμάζονται να γεννήσουν τα αυγά, τα οποία θα βάψουν οι άνθρωποι κόκκινα για να τα τσουγκρίσουν το Πάσχα. Του λαγού δεν του αρέσουν καθόλου αυτά που ακούει και θυμώνει πολύ! Γιατί δηλαδή οι άνθρωποι πρέπει να τσουγκρίζουν κόκκινα αυγά; Θα μπορούσαν να τσουγκρίζουν σοκολατένιους λαγούς! Σκέφτηκε όλο κακία και άρχισε να καταστρώνει ένα σχέδιο… εξόντωσης των αυγών! Λέτε να τα καταφέρει;

Μια διασκεδαστική ιστορία για έναν ζηλόφθονο και εγωιστή λαγό που μισούσε… τι άλλο; Tα κόκκινα αυγά! Η εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή είναι πραγματικά απολαυστική! Πολύχρωμες εικόνες που ζωντανεύουν τους ήρωες του παραμυθιού και περιγράφουν τα ευτράπελα της ιστορίας με τον καλύτερο τρόπο. Για παιδιά από 3 ετών!

 

 


Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ

Συγγραφέας: Μαριέττα Κόντου

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Μεταίχμιο, 2015

Σελ. 112

 

Ο δωδεκάχρονος Σίμος, ο ήρωας της απίθανης αυτής ιστορίας, μας αφηγείται τις σκέψεις του και τα όνειρά του. Το καδράκι με το ολόλευκο, μαλλιαρό και ευτυχισμένο προβατάκι, ονόματι Γκρεγκουάρ, κρεμασμένο πάνω από το κρεβάτι του -σύμβολο της παιδικής του ηλικίας που έχει αρχίσει να χάνεται- χαλαρώνει τον Σίμο και τον βοηθάει τα βράδια να κοιμηθεί. Με τα πρόβατα γενικά δεν έχει καλή σχέση. Θυμώνει μαζί τους γιατί κάθε Πάσχα χωρίς καμία αντίσταση αφήνονται έρμαια των ανθρώπων… Κυρίως όμως θυμώνει με τους ίδιους τους ανθρώπους, λόγω της  αγριάδα τους και της υποκρισία τους. Νιώθει θύμα της εννιάχρονης τετραπέρατης αδερφής του, της Ναταλίας και λαχταρά να αποκτήσει ένα ολόδικό του κατοικίδιο ζωάκι. Παραμονές του Πάσχα, ο κύριος Μενέλαος θα φέρει στην οικογένειά του για δώρο… ένα αρνί!  “ Ένα δώρο για… λίγο, μέχρι το Πάσχα” όπως είπε και ο μπαμπάς του. Ο Σίμος όμως δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό! Μαζί με την Ναταλία – που τώρα αποδεικνύεται η καλύτερη σύμμαχος – και τον φίλο του τον Λουκή θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σωθεί αυτό το αθώο και γλυκύτατο αρνάκι, ονόματι… Γκρεγκουάρ! Θα τα καταφέρουν;

Το βιβλίο “ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ” γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση είναι ένα υπέροχο βιβλίο που μιλάει για την αγάπη για τα ζώα, τη φιλία, τις σχέσεις μεταξύ των αδελφών αλλά κυρίως τη μετάβαση από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Η Μαριέττα Κόντου, μας εκμυστηρεύεται -με ένα ελαφρώς εξομολογητικό τόνο- τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του έφηβου Σίμου, μέσα από μια τρυφερή και συνάμα χιουμοριστική ιστορία. Η εικονογράφηση από την Αιμιλία Κονταίου, απόλυτα δεμένη με το κείμενο, αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των ηρώων. Για παιδιά από 9 ετών!

 


Το αυγό λαγός

Συγγραφέας: Σοφία Μαντουβάλου

Εικονογράφηση: Αντρέας Καραμπελας

Κέδρος, 2004

Σελ. 32

 

Η αλεπού η κυρά-Μαριώ, κλέβει από την κότα την Κλοκλό ένα κάτασπρο αυγό. Θέλει βλέπετε, να το βάψει κόκκινο και να σπάσει όλα τα άλλα αυγά. Μια μέρα όμως που θα πάει για ψώνια στο χωριό, το αυγό θα καταφέρει να το σκάσει και θα αρχίσει να τρέχει… Στο δρόμο του θα συναντήσει την πασχαλίτσα Πασχαλιά και τον Πασχάλη το λαγό. Αυτοί, προκειμένου να το κρύψουν θα το μεταμφιέσουνε με γούστο, ώσπου να το πάνε πάλι στη μαμά του τη Κλοκλό. Μα θα το δεχτεί αυτή έτσι κόκκινο που είναι; Και ο Ανέστης ο γιατρός γιατί το εξετάζει; Θα το βρει τελικά το αυγό η αλεπού η κυρά-Μαριώ; Και γιατί κυνηγά κάθε αυτοκίνητο παλιό;

Με εντελώς χιουμοριστική διάθεση και σύντομα ομοιοκατάληκτα στιχάκια που προκαλούν γέλιο, η Σοφία Μαντουβάλου γράφει μια ευφάνταστη ιστορία με πρωταγωνιστή ένα αυγό. Τα μικρά κείμενα συνοδεύονται από τις όμορφες εικόνες του εικαστικού Αντρέα Καράμπελα. Μια αλεπού με ένα καπέλο στο κεφάλι, ένας λαγός με δύο δόντια μακρουλά και μία κότα με γυαλιά, ξεπηδούν απ’ τις σελίδες του βιβλίου και εντυπωσιάζουν. Για παιδιά από 3 ετών!  

 


Πάσχα στο ξωκκλήσι

Συγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη

Εικονογράφηση: Ζωή Χωριατέλη

Άθως, 2017

Σελ. 32

 

“Εφημερίδες! έκτακτο παράρτημα!” φωνάζει ένα απόγευμα ο Δεκοχτούρης, το αγριοπερίστερο του δάσους και αναστατώνει με τις φωνές του τα υπόλοιπα ζώα που ζουν σε αυτό. Η λαγουδίνα φοβάται τους κυνηγούς, το σκιουράκι τους γουνέμπορους και η αλεπού τις παγίδες. Όλα τα ζώα του δάσους ψιθυρίζουν ανήσυχα το ένα στο άλλο τους φόβους και τις υποψίες τους για το τι μπορεί να γράφει η εφημερίδα. “ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΩΚΚΛΗΣΙ” γράφει με μεγάλα γράμματα  στο εξώφυλλό της. Τα ζώα του δάσους που είχαν μετατρέψει το ξωκκλήσι του βουνού σε καταφύγιο, λυπούνται πολύ με την είδηση αυτή. Μετανιώνουν που παραμέλησαν την καθαριότητά του και έφεραν το ξωκκλήσι σε αυτά τα χάλια… Τότε η κουκουβάγια θα προτείνει στα ζώα του δάσους να το καθαρίσουν και να το στολίσουν ελπίζοντας πως έτσι θα αλλάξουν την γνώμη των ανθρώπων που ζουν στο χωριό. Σε λίγες μέρες όμως είναι Πάσχα και πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να λειτουργήσει ξανά το ξωκκλήσι του βουνού…! Θα τα καταφέρουν;

Μια χαριτωμένη πασχαλινή ιστορία με ήρωες γνώριμα ζωάκια του δάσους, που μας υπενθυμίζει την ανάγκη για σεβασμό προς τα ζώα και τη φύση. Ένα γιορτινό παραμύθι για τη φιλία και τη συνεργασία. Με μαλακό εξώφυλλο, πολύχρωμες ζωηρές εικόνες και όμορφες δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου. Για παιδιά από 4 ετών!    

 

 


Πασχαλινά διηγήματα

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης

Μίνωας, 2013

Σελ. 240

 

Μια συλλογή με τα πιο αγαπημένα πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διασκευασμένα για παιδιά και συγκεντρωμένα σε ένα μοναδικό βιβλίο. Οι ιστορίες του βιβλίου, με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές, σε συνδυασμό με τις μικρές, ασπρόμαυρες και σχεδιασμένες στη λεπτομέρεια εικόνες, παραπέμπουν τον αναγνώστη σε μια άλλη εποχή…

Μερικά από τα διηγήματα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο: “O Aλιβάνιστος”, “H τελευταία βαπτιστική”, “Παιδική Πασχαλιά”, “Πάσχα Ρωμέικο”, “Η Άκληρη”, “Η Βλαχοπούλα”, “Λαμπριάτικος ψάλτης” κ.ά.

Στα διηγήματά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διακρίνεται ο λυρισμός και η θρησκευτικότητα, το πλούσιο λεξιλόγιο και οι μεταφορές. Η Σκιαθίτικη διάλεκτος αποκαλύπτει την αγάπη του συγγραφέα για την πατρίδα του, την Σκιάθο, ενώ οι ολοζώντανες περιγραφές των τοπίων φανερώνουν την αγάπη του για τη φύση. Οι ήρωες των διηγημάτων του, είναι άνθρωποι απλοί και ταπεινοί.

Το βιβλίο με το σκληρό εξώφυλλο, εντάσσεται στη σειρά “Γαλάζια βιβλιοθήκη” η οποία περιέχει αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας και απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών!  

 

 


 

Βάφουμε αυγά, καλή μας Πασχαλιά!

Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου

Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου

Ψυχογιός, 2011

Σελ. 56

 

Η Νεφέλη και ο μικρός της αδελφός, ο Αλέξανδρος, ανυπομονούν να βάψουνε τα αυγά. Είναι Μεγάλη Πέμπτη και τα δυο παιδιά ξεχύνονται με χαρά στην κουζίνα. Η μαμά γεμίζει μια κατσαρόλα με νερό στην οποία βράζει τα αυγά προσεκτικά. Εκείνη την ώρα καταφθάνει και η θεία των παιδιών, η Έφη, η οποία είναι ζωγράφος και λατρεύει τις μπογιές! Με τη βοήθειά της, αλλά και με τη βοήθεια της γιαγιάς Βασιλικής, τα δυο αδελφάκια θα βάψουνε τα αυγά, θα μάθουν για τα βασικά και τα συμπληρωματικά χρώματα και τις αποχρώσεις τους, για τα οικολογικά προϊόντα, θα ανακαλύψουν μία νέα τεχνική για το βάψιμο των αυγών, ιδέα της γιαγιάς τους και θα ζωγραφίσουν τα πιο όμορφα πασχαλινά αυγά!

Μια τρυφερή ιστορία για το έθιμο της βαφής των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη, για την αξία της οικογένειας, της προσφοράς και της αγάπης των ηλικιωμένων προς τα παιδιά (εγγόνια). Το βιβλίο με τις χαρούμενες εικόνες, εντάσσεται στη σειρά βατόμουρο που απευθύνεται σε παιδιά 7 με 8 χρονών. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όμορφες δραστηριότητες για να απασχοληθούν ευχάριστα, αλλά και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για να γνωρίσουν καλύτερα τα έθιμα του Ελληνικού Πάσχα.

 

 


Ποιος θα πάρει το αυγό;

Συγγραφέας: Σοφία Τσιάμη

Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου

Ελληνοεκδοτική, 2015

Σελ. 40

 

Σκαρφαλωμένος πάνω στη τεράστια ξύλινη πινακίδα που γράφει “φάρμα χάρμα”, ο κόκορας ο Κίκου, λαλεί περήφανα και δυνατά! Η Κατίνα, η σγουρομάλλα προβατίνα, η Μίνα, η χνουδωτή ψιψίνα και η Πιπίτσα, η κοκέτα γουρουνίτσα, ετοιμάζουν τα μικρά τους για να πάνε στο σχολειό. Μόνο η κοτούλα η Μαριγώ στρογγυλοκάθισε ξανά στην αχυρένια της φωλιά. Βλέπετε, προσπαθεί να κάνει ένα αυγό, για να γίνει επιτέλους μητέρα! Το αυγό όμως αργεί πολύ να έρθει, περνάνε μέρες και μήνες πολλοί. Μια μέρα, η στρουθοκάμηλος Καρμέλα, θα αφήσει το τεράστιο αυγό της και θα φύγει για τα ξένα. Χωρίς δεύτερη σκέψη η Μαριγώ, θα πάρει το ορφανό αυγό αποφασισμένη να το κλωσήσει! Μα πώς θα κλωσήσει μία μικρή κοτούλα ένα τόσο μεγάλο αυγό; Θα τα καταφέρει; Και αυτό το μικρούλι αυγουλάκι… τίνος είναι;

 Η Σοφία Τσιάμη γράφει ένα υπέροχο παραμύθι για τη δύναμη της μητρικής αγάπης, την αξία της υιοθεσίας, αλλά και τη δύναμη της θέλησης, της ελπίδας και της επιμονής. Μέσα από την περιπέτεια μιας μικρής κοτούλας, τα παιδιά αντιλαμβάνονται την ανάγκη για δοτικότητα και προσφορά. Οι εικόνες με τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν το κείμενο. Ένα βιβλίο που διαβάζεται όλο το χρόνο. Για παιδιά από 4 ετών!

 

 


Το αλφαβητάρι του ουρανού

Συγγραφέας: Πέγκυ Φούρκα

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Ουρανός, 2016

Σελ. 104

 

Το “αλφαβητάρι του ουρανού” είναι ένα γιορτινό και καλαίσθητο βιβλίο για τα παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν την αλφαβήτα με ένα ξεχωριστό τρόπο. Το βιβλίο περιέχει ασκήσεις προγραφής, υπέροχα ποιηματάκια και διασκεδαστικές δραστηριότητες για να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά. Κάθε γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, συνοδεύεται από ένα όμορφο ποιηματάκι που σχετίζεται με τις γιορτές της Χριστιανοσύνης και τις παραδόσεις μας, όπως είναι τα Θεοφάνια, η Λαμπρή και η Σαρακοστή. Επιπλέον, υπάρχουν εικόνες για ζωγραφική και  χαρούμενα παιχνίδια όπου τα παιδιά καλούνται να τραβήξουν γραμμές, να εντοπίσουν κρυμμένα γράμματα, να αντιστοιχίσουν λέξεις με εικόνες, να σχεδιάσουν κύκλους και να φτιάξουν όμορφες χειροτεχνίες. Στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν μεγάλα και πολύχρωμα αυτοκόλλητα για να τα κολλήσουν όπου χρειάζεται.

Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα γράμματα και αντλούν πληροφορίες για τις μεγαλύτερες γιορτές της θρησκείας μας με ένα τρόπο ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό. Τα κείμενα του βιβλίου συνοδεύονται από πολύ όμορφες και ζωηρές εικόνες, τις οποίες έχει επιμεληθεί με πολλή αγάπη η ίδια η συγγραφέας. Για παιδιά από 5 ετών! 


Έθιμα και ιστορίες του Πάσχα

Μίνωας, 2014

Σελ. 32

 

Στα Γιάννενα, τη Μεγάλη Πέμπτη, οι αγρότες παίρνουν το πρώτο κόκκινο αυγό που βγαίνει από την κατσαρόλα και το αφήνουν στα εικονίσματα, ενώ το αυγό της προηγούμενης χρονιάς το θάβουν στη γη τους, για να πολλαπλασιαστούν τα ζώα και η σοδειά τους. Στα Λιμενάρια της Θάσου διατηρείται το πανάρχαιο έθιμο «Για βρέξ’ Απρίλη μ’» που γιορτάζεται την Τρίτη μέρα του Πάσχα. Γνωρίζετε κάτι παραπάνω για το έθιμο αυτό; Στην Αράχωβα, το απόγευμα ανήμερα του Πάσχα ξεκινά η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, την οποία συνοδεύουν γύρω στα πεντακόσια άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές. Στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, το βράδυ της Ανάστασης, οι πιστοί από κάθε ενορία αφήνουν πολύχρωμα «αερόστατα» να πετάξουν στον ουρανό, ενώ στην Καλαμάτα, αναβιώνει ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην επανάσταση του 1821, τον διαγωνισμό των «μπουλουκιών». Τι ακριβώς γίνεται σύμφωνα με το έθιμο αυτό;

Πώς γιορτάζεται το Πάσχα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας; Ένα βιβλίο με πληροφορίες για τα πιο ξεχωριστά έθιμα της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσύνης! Με παραδόσεις από κάθε γωνιά της χώρας μας, ιδιαίτερα πασχαλινά διηγήματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα απασχολήσουν τα παιδιά με τον πιο ευχάριστο τρόπο! Για παιδιά από 6 χρονών!

 


30 ιστορίες περιμένοντας το Πάσχα

Συγγραφέας: Mory Catherine

Μετάφραση: Φίλλιπος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση:  Viney Marie – Laure, Schlossberg Elisabeth, Hoffmann Ginette, Μπουργκ Σάρα Εμμάνουελ, Boyer Alain, Aguerre Marie – Charlotte

Πατάκης, 2014

Σελ. 72

 

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τριάντα ευφάνταστες ιστορίες από όλο τον κόσμο συνυπάρχουν σε αυτές τις 72 απολαυστικές σελίδες!

Στην 7η ιστορία του βιβλίου, ο μικρός Ζαννό βρίσκει σε μια σπηλιά ένα τεράστιο αυγό. Αποφασίζει να το κρατήσει και το ζεσταίνει καθημερινά με όποιο τρόπο μπορεί. Ένα πρωί το αυγό σπάει και από μέσα του γεννιέται ένα πράσινο χαριτωμένο δεινοσαυράκι. Το δεισοναυράκι τρώει τεράστιες ποσότητες φαγητού και μεγαλώνει με θεαματικούς ρυθμούς! Κάθε μέρα καταβροχθίζει 14 πακέτα δημητριακά για πρωινό, 63 μπριζόλες με πατάτες για μεσημεριανό και 3 κατσαρόλες μακαρόνια για βραδινό! Φυσικό είναι λοιπόν να τον ονομάσουν… Αχόρταγο! Ο Αχόρταγος λατρεύει να παίζει με τα παιδιά του χωριού αλλά και με τα παιδιά των γειτονικών χωριών που έρχονται καθημερινά για να τον γνωρίσουν. Οι γονείς του Ζαννό όμως αδυνατούν  να ταΐζουν τον Αχόρταγο πια και ο Ζαννό πρέπει να βρει άμεσα μία λύση. Και τη βρίσκει! Φτιάχνει μία ταμπέλα πάνω στην οποία γράφει: “Η χώρα του Αχόρταγου – είσοδος 2 ευρώ” και την τοποθετεί στο χωριό. Από τότε ο Αχόρταγος συνέχισε να παίζει με τα παιδιά που έρχονταν ασταμάτητα από παντού για να κολυμπήσουν μαζί του στη πισίνα, για να δουν τις γιγάντιες μπουρμπουλήθρες του αλλά και για να του ζητήσουν να τα πετάξει ως τα σύννεφα!

Μια υπέροχη συλλογή από 30 παραδοσιακά πασχαλινά παραμύθια θα ταξιδέψουν τους νεαρούς αναγνώστες στα πιο φανταστικά μέρη! Ένα δέντρο στα κλαδιά του οποίου κρέμονται σοκολατένια ζωάκια, ένα σμήνος από φτερωτές καμπάνες που πετάνε ψηλά στον ουρανό και μια ζηλιάρα χελώνα με φτερά από κλεμμένα πούπουλα που προσπαθεί να πετάξει…! Ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και υπέροχες πολύχρωμες ολοσέλιδες εικόνες ανά παραμύθι. Για παιδιά από 3 ετών!

 

 


Το www.parents24.gr – 24 ώρες γονείς, σας εύχεται καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!

 


 Τιμήστε μας στη σελίδα μας στο facebook κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

Σχολιάστε εδώ!