Συνεντεύξεις

Γιώτα Παπαδημακοπούλου: Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς …

By  | 


Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Μητέρα του Βασίλη (7 ετών)

Βιβλίο: Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς, εκδόσεις Μάτι, 2015

Για το παιδί μου:

Όταν έγινα μητέρα άλλαξε στη ζωή μου… τα πάντα! Έγιναν πιο πολύπλοκα… και πιο όμορφα.

Μετανιώνω που… κάποιες φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου και τον έχω μαλώσει ενώ θα μπορούσα να έχω συζητήσει μαζί του.

Δεν μετανιώνω που… θυσιάζω δικά μου πράγματα, και κυρίως χρόνο, για να τον αφιερώσω στο παιδί μου.

Η πιο ωραία στιγμή μου ως γονιός… έχει περάσει αλλά και δεν έχει έρθει ακόμα.

Η πιο δύσκολη στιγμή μου ως γονιός… και να έχει υπάρξει, δεν την θυμάμαι καν, γιατί οι ωραίες στιγμές είναι τόσες που φωτίζουν τον κόσμο μου.

Αντικείμενα που φυλάω από το μεγάλωμα του παιδιού μου… το αγαπημένο του μαξιλαράκι απ’ όταν ήταν μωρό, την πρώτη του κουδουνίστρα (με την οποία δεν έπαιξε ποτέ αλλά εγώ την αγαπώ), τα βαπτιστικά του ρουχαλάκια και άπειρες φωτογραφίες και σχολικές ζωγραφιές κι εργασίες.

Με κάνει χαρούμενη όταν… γελάει με την ψυχή του και με αγκαλιάζει λέγοντας “σ’ αγαπώ” και “είσαι η καλύτερη μανούλα στον κόσμο”. Ξέρω πως δεν είμαι, αλλά προσπαθώ… και τον αγαπώ… και είμαι ευτυχισμένη όταν είναι κι εκείνος.

Μαζί του θέλω να… ζήσω τα πάντα.

12659736_10208627368980432_250609911_n

 

Για το βιβλίο:

Εμπνεύστηκα το βιβλίο… από την ανάγκη μου να γράψω κάτι διαφορετικό, αλλά και για να ξορκίσω τους φόβους με τους οποίους μεγάλωσε και γαλουχήθηκε η γενιά μου -και όχι μόνο- σε σχέση με τον HIV.

Για να το γράψω χρειάστηκα… πολλές ώρες έρευνας και ακόμα περισσότερα ψυχικά και συναισθηματικά αποθέματα.

Αγάπησα περισσότερο σε αυτό… τον Στέφανο, γιατί η Ιόλη μπορεί να κάνει την υπέρβαση, όμως εκείνος κάνει τη μεγαλύτερη διαδρομή και στη ζωή, αυτό είναι που έχει σημασία.

Αν έλεγα σε μια πρόταση το μήνυμα του βιβλίου αυτή θα ήταν… να αγαπάτε πάνω από τους φόβους σας, γιατί η αγάπη δεν μπορεί να είναι λάθος.

Η πιο αγαπημένη μου στιγμή στο βιβλίο… η συζήτηση ανάμεσα στην Ιόλη και τον πατέρα της, Βαλέριο, όταν εκείνος έχει μάθει την αλήθεια, αλλά και η συνάντηση Στέφανου και Αχιλλέα.

 

12626031_10208627368660424_1516288966_n

Το παιδί μου μου είπε για το βιβλίο… δεν μπορεί να το διαβάσει ακόμα γιατί είναι μικρός, αλλά δηλώνει περήφανος για τη μαμά του.

Η μητρότητα και η λογοτεχνία… συνδυάζονται, αρκεί να το θες… και να περιορίσεις φαγητό και ύπνο.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Η Γιώτα Παπαδημακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και ζει μέχρι σήμερα μαζί με τον σύζυγό της. Είναι η δημιουργός και διαχειρίστρια του -πλέον- site “Το μεγαλείο των τεχνών” το οποίο -στην αρχική του μορφή- ψηφίστηκε ως το καλύτερο blog για το 2012. Αρθρογραφεί σε ποικίλα ηλεκτρονικά έντυπα, ανάμεσα στα οποία και το culturenow.gr στο οποίο υπογράφει με την ιδιότητα του βιβλιοκριτικού. Παράλληλα συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα αλλά και με πρακτορεία του εξωτερικού, στο τμήμα αξιολόγησης βιβλίων προς έκδοση, ενώ απασχοληθεί και ως ραδιοφωνική παραγωγός. Ζει και αναπνέει για την λογοτεχνία… και για τον γιο της.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ το πρώτο της μυθιστόρημα, “Ξεπεσμένοι Άγγελοι”. Τον Δεκέμβριο του 2013, και πάλι από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ, κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο, “Μη με ξεχάσεις”. Το “Όταν ξέρεις ν’ αγαπάς” είναι το τρίτο της μυθιστόρημα και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015.

 

Link Facebook/ Site/ Twitter

Blog: http://giota-papadimakopoulou.blogspot.gr

Facebook: https://www.facebook.com/papadimakopoulou.giota

Site: http://www.culture21century.gr/

Twitter: https://twitter.com/Megaleio_Texnwn

Goodreads: https://www.goodreads.com/author/show/6861114._

Σχολιάστε εδώ!