Βιβλία

Ποια είναι η καλύτερη μαμά;

By  | 


Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Η καλύτερη μαμά

Κείμενο: Ιωάννα Μπαμπέτα

Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Πατάκης, 2016

Σελ. 40

 

Σε ποια μοιάζει το πορτραίτο της καλύτερης μαμάς; Ο μικρός εξωγήινος  ζωγραφίζει την καλύτερη μαμά όλου του πλανήτη, στον οποίο ζει. Το ίδιο κάνουν και οι συμμαθητές του. Τη Δευτέρα όλα τα παιδιά πρέπει να παραδώσουν τις ζωγραφιές τους, στη δασκάλα τους.

Ο μικρός εξωγήινος έχει να κάνει λοιπόν μια εργασία για το σχολείο του, να ζωγραφίσει την καλύτερη μαμά! Ξυπνάει με την σκέψη αυτή, τρώει το πρωινό του βιαστικά και ετοιμάζεται για να βγει έξω. Βάζει στο σακίδιό του ένα άσπρο χαρτόνι και πολλούς μαρκαδόρους και μαζί με τη μαμά του πηγαίνουν μια βόλτα. Θα περάσουν από διάφορα μέρη όπου συχνάζουν μαμάδες. Θα ξεκινήσουν από το κομμωτήριο κι ύστερα  θα περπατήσουν λίγο, μέχρι να φτάσουν  στο ζαχαροπλαστείο. Φεύγοντας από κει, θα κάνουν μια στάση στην παιδική χαρά, όπου θα παίξει και θα ξεκουραστεί. Από όπου περνούν, ο μικρός εξωγήινος παρατηρεί προσεκτικά τις μαμάδες γύρω του, βγάζει το χαρτόνι του και ζωγραφίζει…

Η καλύτερη μαμά, έτσι όπως εντέλει την ζωγράφισε ο μικρός μας εξωγήινος, έχει μαλλιά απαλά σαν σύννεφο. Έχει δυο μάτια ορθάνοιχτα για να βλέπει τα πάντα και ένα στόμα χαμογελαστό και κόκκινο σαν καρπούζι. Έχει μεγάλα τεντωμένα αυτιά για να ακούει καλά και φοράει όμορφα και χαρούμενα φορέματα που μυρίζουν άνοιξη. Έχει δυο μακριά χέρια που μέσα τους χωράνε όλα τα παιδιά της και δυο πόδια μακριά για να μπορεί να τρέχει γρήγορα όποτε χρειαστεί.

Ποια είναι τελικά η καλύτερη μαμά για τον μικρό εξωγήινο; Και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, τί έχουν ζωγραφίσει; Την Δευτέρα στο σχολείο θα το μάθουν…

 

Η Ιωάννα Μπαμπέτα γράφει ένα τρυφερό παραμύθι για την μητρική αγάπη και την απύθμενη δύναμη που κρύβει πάντα και παντού.

 

Ακόμα και σε έναν άλλο πλανήτη, πολύ μακριά απ’ το δικό μας, η αγάπη αυτή παραμένει το ίδιο αληθινή και ζεστή. Η εικονογράφηση από την Σοφία Τουλιάτου είναι πραγματικά υπέροχη. Χαρούμενες εικόνες με όμορφα παιδικά προσωπάκια, μαμάδες με πολύχρωμα μαλλιά και χαριτωμένα σκίτσα παντού.

Το βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο εντάσσεται στη σειρά  “χωρίς σωσίβιο, επίπεδο 3, δελφινάκια” η οποία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 με 7 χρονών. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν όμορφες δραστηριότητες για κάθε παιδί που θέλει να ζωγραφίσει τη δική του μαμά αλλά και να την γνωρίσει καλύτερα.

h_kalyterh_mama_cover

 

Τιμήστε μας με ένα like στη σελίδα μας στο facebook parents24.gr – 24 ώρες γονείς,

στο Instagram: https://www.instagram.com/parents24.gr/

Σχολιάστε εδώ!