Βιβλία

‘Ενα μικρό αξιαγάπητο φάντασμα!!!

By  | 


 

 ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

 Ότφριντ Πρόισλερ

Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Εικονογράφηση: F.J. Tripp

Κέδρος, 2016

Για παιδιά από 7 ετών

τιμή: 7,50 €

 

Το μικρό φάντασμα ζούσε πάνω από τετρακόσια χρόνια στο κάστρο της Κουκουβαγιότρυπας. Ήταν ένα άκακο, σκανταλιάρικο μικρό φάντασμα. Κάθε νύχτα, τα μεσάνυχτα ακριβώς, ξυπνούσε και ξεκινούσε τη βόλτα του, έπαιζε και διασκέδαζε και έκανε παρέα με τον μπούφο Πούφο. Κι ύστερα, πολύ πριν ξημερώσει, επέστρεφε στο μπαούλο του και ξανακοιμόταν.

Να όμως που κάποια στιγμή του καρφώθηκε μια ιδέα: να δει πώς είναι ο κόσμος τη μέρα. Μια και δυο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Ούτε που είχε φανταστεί πόση αναστάτωση θα προκαλούσε στους κατοίκους της πόλης και σε πόσες περιπέτειες θα έμπλεκε!

 

Το μικρό φάντασμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως.

Έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα του.

 proisler_to_mikro_fantasma_cover

 

Ο Ότφριντ Πρόισλερ (1923-2013) γεννήθηκε στη Βοημία και το 1949 εγκαταστάθηκε στη Βαυαρία.

Δίδαξε σε δημοτικό σχολείο μέχρι το 1971, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή.

Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έγραψε 35 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Τιμήθηκε με κάποια από τα σημαντικότερα γερμανικά και διεθνή βραβεία.

Η μικρή μάγισσα είναι μόλις εκατόν είκοσι εφτά χρονών, και οι μεγαλύτερες μάγισσες δεν την παίρνουν ακόμα στα σοβαρά.

Είναι καλή μάγισσα και θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους όταν συναντούν δυσκολίες στη ζωή τους. Αυτό

την κάνει μισητή στις άλλες μάγισσες, που είναι κακές και πιστεύουν πως καλή μάγισσα είναι η… κακιά μάγισσα.

Αυτά της τα καμώματα θα τη φέρουν αντιμέτωπη με το συμβούλιο των μαγισσών, που θα πρέπει να αποφασίσει αν έχει γίνει καλή…, δηλαδή κακιά, μάγισσα!

Σχολιάστε εδώ!