Βιβλία

Αγώνας διαφυγής…!

By  | 

 

Γράφει η Σωτηρία Παπαρσένη

Πουθενά να κρυφτείς

Συγγραφέας: Chevy Stevens

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Διόπτρα, 2016

Σελ. 448

 

 

Η αδερφική αγάπη δεν είναι σίγουρα ίδια με την μητρική αλλά κάποιες φορές υπερισχύει και κανείς δεν μπορεί να την πολεμήσει, να την μειώσει ή να την ακυρώσει. Κι οι αδερφές Κάμπελ έρχονται να αποδείξουν αυτή τη θεωρία στα δύσκολα. Μυστικά θαμμένα και νέα που δημιουργούνται κατ’ ανάγκη, θα τις δυναμώσουν, θα τις δέσουν ακόμη περισσότερο και όταν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουν ξανά τον «σκελετό» που έκρυψαν στη ντουλάπα!

Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι είναι τρεις αδερφές που ζουν με τον μέθυσο πατέρα τους, δουλεύουν στο ράντσο τους και προσπαθούν καθημερινά να αποφύγουν τις συγκρούσεις μαζί του και ταυτόχρονα να διατηρήσει η καθεμιά την προσωπική της ζωή. Οι περίοδοι που ο πατέρας λείπει απ΄ το σπίτι είναι οι πιο ήρεμές τους στιγμές αν και είναι τόσες οι διαφορές τους που οι διαφωνίες δεν λείπουν ούτε τότε. Η στιγμή που ο πατέρας θα ενημερωθεί για την ερωτική σχέση της μιας κόρης θα είναι η αφορμή ενός μεγάλου καβγά με μοιραία αποτελέσματα και τα τρία κορίτσια, μετά τη θλιβερή κατάληξη, θα εγκαταλείψουν την παλιά τους ζωή ξεκινώντας τρομαγμένες μα αποφασισμένες το ταξίδι προς το μέλλον.

Μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους σε μια μικρή πόλη θα γίνει η αρχή του μαρτυρίου. Ριψοκίνδυνες ή αθώες, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, θα ορμήσουν στον κίνδυνο αγνοώντας τις συνέπειες. Η παρέα των αγοριών που θα βρεθεί στο δρόμο τους θα αποδειχτεί ο χειρότερός τους εφιάλτης και ο έρωτας θα γίνει τιμωρός, βασανιστήρια και μια κόλαση δίχως τέλος. Γι ‘άλλη μια φορά οι αδερφές θα προσπαθήσουν να προστατέψουν η μια την άλλη και θα καταφέρουν το αδύνατο. Να δραπετεύσουν και να σπάσουν ξανά τα δεσμά τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Θα βρουν και πάλι δύναμη στην αγάπη της μιας για την άλλη και θα κάνουν νέο ξεκίνημα μακριά απ’ όσα στοίχειωσαν τη ψυχή τους. Μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα η μια αδερφή αποφασίζει να αντιμετωπίσει το παρελθόν κατά πρόσωπο. Έτοιμη ή όχι, νιώθει πως δεν αντέχει άλλο να ζει μες στο φόβο και επιστρέφει εκεί που οι ένοχοι έμειναν ατιμώρητοι. Μοιραία οι δύο αδερφές θα την ακολουθήσουν, όταν φυσικά αντιληφθούν την απουσία της κι οι εφιάλτες θα ζωντανέψουν ξανά για όλες τους.

Ένα βιβλίο δράσης και έντονων σκηνών που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια καλογυρισμένη ταινία. Οι ανατροπές πολλές κι η αγωνία περίσσια χωρίς όμως να λείπει το συναίσθημα και η εμβάθυνση στους χαρακτήρες των ηρώων. Ένα αστυνομικό θρίλερ στο οποίο «μπερδεύονται» οι ρόλοι θύτη και θυμάτων. Η μεταφραστική δεινότητα της κυρίας Βιολέττας Ζεύκη μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο τον αναγνώστη στο δρόμο που του χαρίζει η συγγραφέας και η περιπέτεια ξεκινά.

Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Κάποιοι γονείς δεν είναι οι ιδανικοί. Κάποια παιδιά δεν είναι «εύκολα» και υπάκουα. Η βία δεν είναι λύση ούτε καν σαν σκέψη. Όταν όμως τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα κι όταν βλέπεις το θάνατο μπροστά σου, τότε λειτουργείς με μόνο κριτήριο την επιβίωση. Μια, δύο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Κι όταν ο κίνδυνος χτυπά τους αγαπημένους σου, η δύναμη πολλαπλασιάζεται κι αλίμονο σε όποιον φερθεί εχθρικά.

Τελικά υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τον εαυτό μας. Κι η αγάπη μας αυτή είναι που μπορεί να νικήσει τον μεγαλύτερο φόβο, να λυτρώσει και να λυτρωθεί.

 

Σχολιάστε εδώ!