Βιβλία

Δύο βιβλία για γονείς με 100 συμβουλές για να μεγαλώσουμε παιδιά με αυτοπεποίθηση!

By  | 

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν δύο υπέροχα βιβλία για γονείς με 100 συμβουλές για να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα και γεμάτα αυτοπεποίθηση παιδιά από τη συγγραφέα Ελίζαμπεθ Χάρτλεϊ-Μπρούερ. Οι πρακτικές συμβουλές αυτών των βιβλίων θα βοηθήσουν τους γονείς να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να δημιουργήσουν παιδιά με ψυχική ανθεκτικότητα, ικανά να αντιμετωπίσουν το αβέβαιο μέλλον με αυτοπεποίθηση. Σε μετάφραση της Ψυχολόγου-Παιδοψυχολόγου Σοφίας Ανδρεοπούλου.

 

Αυτοεκτίμηση για αγόρια

Κάθε γονιός θέλει ο γιος του να έχει αυτοεκτίμηση. Αυτό, άλλωστε, είναι το διαβατήριό του για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς όμως τα αγόρια μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμησή τους δοκιμάζεται. Οι γονείς γίνονται πιο υποστηρικτικοί όταν καταλάβουν πότε είναι πιθανότερο να εμφανιστούν οι δύσκολες μεταβατικές περίοδοι, που ενδέχεται να κάνουν τα αγόρια τους πιο ευάλωτα και έτσι να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα βοηθήσουν τους γονείς:
✔ Να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα αγόρια σήμερα. ✔ Να αντιδρούν με υπομονή και ευαισθησία όταν τα αγόρια βιώνουν αποτυχίες. ✔ Να ενισχύσουν την ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης των αγοριών, με την οποία θα αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στο σχολείο και στον κοινωνικό περίγυρο. ✔ Να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά των αγοριών με τρόπο που διαφυλάσσει και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους. ✔ Να υποστηρίζουν τα αγόρια καθώς βιώνουν νέες εμπειρίες. ✔ Να διδάσκουν στα αγόρια αυτοπειθαρχία ώστε να μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους.

 

 

Αυτοεκτίμηση για κορίτσια

Κάθε γονιός θέλει η κόρη του να έχει αυτοεκτίμηση. Αυτό, άλλωστε, είναι το διαβατήριό της για μια ευτυχισμένη ζωή. Καθώς όμως τα κορίτσια μεγαλώνουν, η αυτοεκτίμησή τους δοκιμάζεται. Οι γονείς γίνονται πιο υποστηρικτικοί όταν καταλάβουν πότε είναι πιθανότερο να εμφανιστούν οι δύσκολες μεταβατικές περίοδοι, που ενδέχεται να κάνουν τα κορίτσια τους πιο ευάλωτα και έτσι να μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους. Οι πρακτικές συμβουλές αυτού του βιβλίου θα βοηθήσουν τους γονείς:
✔ Να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα ώστε να δημιουργήσουν νεαρές γυναίκες με ψυχική ανθεκτικότητα, που θα είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το αβέβαιο μέλλον με αυτοπεποίθηση. ✔ Να καλλιεργήσουν στις κόρες τους τον αυτοσεβασμό, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες του σύγχρονου ρόλου της γυναίκας. ✔ Να δείξουν στις κόρες τους εμπιστοσύνη και να τους δώσουν τον χρόνο που χρειάζονται προκειμένου να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν ανεξάρτητες. ✔ Να βοηθήσουν τα κορίτσια τους να διαμορφώσουν μια νέα αντίληψη για τη θηλυκότητα, η οποία να ενθαρρύνει την αυτοεκτίμηση και την αυτονομία τους. ✔ Να τις μάθουν πάνω απ’ όλα να σέβονται οι ίδιες τον εαυτό τους ως γυναίκες προκειμένου να κερδίσουν και τον σεβασμό των άλλων.

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελίζαμπεθ Χάρτλεϊ-Μπρούερ είναι μια διεθνούς φήμης συγγραφέας με ειδίκευση στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Η εμπειρία της και οι απόψεις της σχετικά με την καθοδήγηση και την παρακίνηση των παιδιών την έχουν καταστήσει δημοφιλή ομιλήτρια και επιτυχημένη συγγραφέα βιβλίων συμβουλευτικής για γονείς. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία Positive Parenting (Θετική διαπαιδαγώγηση) και Motivating Your Child (Δημιουργήστε κίνητρα στο παιδί σας).

Σχολιάστε εδώ!