Αργυρώ Μουντάκη

Εκδήλωση για παιδιά στην Κηφισιά στις 5/05/2018

By  | 

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Ευριπίδης Κηφισιάς σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού

της Αργυρώς Μουντάκη το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης, Κηφισίας 310 (2108075792) 

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν οι bloggers Μαρία Γιαννούκου (Shabby Mommy), και Μαρία Λιόντου (Mommy Jammi).

Σας περιμένουμε όλους με πολλές εκπλήξεις και κατασκευές! 

Είσοδος ελεύθερη. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Blue Sky για την εκδήλωσή μας στον ΙΑΝΟ στις 21/04/2018 και τη συνέντευξη της Αργυρώς Μουντάκη καλεσμένη του Βαγγέλη Σαρρή εδώ

Δείτε την Αργυρώ Μουντάκη καλεσμένη του Σωτήρη Πολύζου εδώ

Διαβάστε κριτική της Δώρας Ανδρεαδάκη εδώ

Διαβάστε συνέντευξη της Αργυρώς Μουντάκη στην Έλενα Νταβλαμάνου εδώ

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παιδικό βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού. Ένα βιβλίο για το θάρρος που κρύβεται μέσα μας. Το οπισθόφυλλο του βιβλίου υπογράφει ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας Νίκος Σιδέρης.

Κάποιες φορές τα πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Κάποιος που κάνει τον φίλο μπορεί να θέλει να μας εκμεταλλευτεί… Αλλά και κάποιος, που λόγω εμφάνισης μοιάζει επικίνδυνος, μπορεί να μην είναι. Πώς ξεχωρίζουμε λοιπόν τι στ’ αλήθεια συμβαίνει και αποφασίζουμε τι να κάνουμε; Συνδυάζοντας λογική και θάρρος. Λογική για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τις εντυπώσεις. Και θάρρος για να αντισταθούμε στην προκατάληψη.

Ένας μεγάλος με εμπειρία είναι εγγύηση για τη λογική σε μπερδεμένες καταστάσεις. Αλλά το θάρρος καθένας, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να το βρει μέσα του. Το παραμύθι της Αργυρώς τολμά να ιστορήσει μια σκηνή ασάφειας και κινδύνου, όπου η λογική και το θάρρος πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουμε το σωστό. Κι έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία ιπποτισμού, λογικής και ανθρώπινης επαφής με τον άλλον. Με μέσα απλά γεμίζει την καρδιά μας και ανοίγει το μυαλό μας!

Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας

 

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και είναι καθηγήτρια γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ασχολείται με τη λογοτεχνία και επιστημονικά, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Λογοτεχνία, ενώ εκπονεί διδακτορικό στο τμήμα Φιλολογίας. Είναι επίσης κάτοχος MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνικών βιβλίων, αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι Το στοιχειωμένο σπίτι (Μίνωας, 2017), Το κορίτσι του Πέτρου (Μεταίχμιο, 2014), Το Υπναρούδι και Η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες (Πατάκης, 2013). Πρόσφατα δημιούργησε και διατηρεί το site για γονείς www.parents24.gr.

 

Σχολιάστε εδώ!