Βιβλία

Ένα μουσικό παραμύθι όλο γλύκα!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Το καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ

Συγγραφέας: Τάσος Ιωαννίδης

Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου

Ελληνοεκδοτική, 2013

Σελ. 56

 

Το Καρυδοχώρι, ονομάστηκε έτσι γιατί βγάζει τα καλύτερα καρύδια του κόσμου! Λένε πως η Παναγιά η Γλυκοφικούσα έχει ευλογήσει τις καρυδιές αυτού του τόπου και για αυτό έχουν τόση σοδειά κάθε χρόνο! Η κυρα-Καρύδω ωστόσο, ξεχώριζε από τις υπόλοιπες καρυδιές. Κάθε βράδυ κοίμιζε τα μικρά της καρύδια με παραμύθια και ιστορίες και τα νανούριζε με διάφορα καρυδονανουρίσματα. Αυτό όμως που άρεσε στα καρυδάκια της περισσότερο απ’ όλα, ήταν το νανούρισμα της Παναγιάς της Γλυκοφιλούσας…

 

«…Κοιμήσου, φως μου

και φως του κόσμου,

μες στη δική μου

την αγκαλιά.

Κοιμήσου, φως μου

και φως του κόσμου,

λευκό μου κρίνο

κι αμυγδαλιά…»

 

Κάθε χρόνο, κάθε σπίτι στο Καρυδοχώρι φτιάχνει ένα Χριστουγεννιάτικο Κέικ τάμα στη Μεγαλόχαρη! Η Χρυσούλα και ο μικρός αδελφός της, ο Χρηστάκος, είναι πολύ περήφανα που η κυρα-Καρύδω βρίσκεται στη κτήμα τους. Αναλαμβάνουν λοιπόν φέτος να μαζέψουν τα καρύδια και να φτιάξουν μόνα τους το Χριστουγεννιάτικο Κέικ.

Ένα καρύδι, ο Καρύδας, έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ των παιδιών! Η εμφάνιση, όμως, ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στη ράχη του, τον τρομοκρατεί ιδιαίτερα. Ώσπου να εκπληρώσει τη μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής!

Ο φίλος του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον Καρύδα να απαλλαγεί από τον άσπρο σκώληκα και να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ που τόσο λαχταρά… Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;

 

Ένα ευαίσθητο μουσικό παραμύθι με συγκινητικές στιγμές που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, τις ανθρώπινες αξίες και την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στη γέννηση του Θείου Βρέφους.

Μια υπέροχη ιστορία από τον δημιουργό των τραγουδιών Λάχανα και Χάχανα Τάσο Ιωαννίδη, σε μια πολύ ποιοτική έκδοση με σκληρό εξώφυλλο και μια όμορφη εικονογράφηση που ζωντανεύει την ιστορία. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του παραμυθιού στολισμένη από γλυκές μελωδίες και χαρούμενα τραγούδια. Συμμετέχει η παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!