Βιβλία

Ένα στοίχημα ζωής!

By  | 

Γράφει η Σωτηρία Παπαρσένη

Όχθες και κύματα

Συγγραφέας: Ευαγγελία Ευσταθίου

Λιβάνη, 2017

σελ. 665

 

Όταν η εξουσία γίνεται αρχή ζωής, όλα έχουν τιμή, όλα ξεπουλιούνται στο βωμό του χρήματος, της εκδίκησης, της επίδειξης ισχύος και του τρόμου της κατάρρευσης. Υπάρχει όμως πάντα και η άλλη πλευρά. Αυτή της αξιοπρέπειας, της ήρεμης δύναμης που πηγάζει απ΄ τη σιγουριά και την ασφάλεια μέσα στον κύκλο των αγαπημένων ανθρώπων. Το πρόβλημα ξεκινά όταν «μπλέξουν» δυο άνθρωποι εντελώς ανόμοιοι φαινομενικά, που πιστεύουν σε άλλο «Θεό» κι αναγκάζονται να συνυπάρξουν γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή.

 

Λεωνίδας Καίσαρης και Ορέστης Βεργής. Οι δυο τελευταίοι ενήλικες των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών κι ανάμεσά τους μια γυναίκα, το μήλο της Έριδας, η ωραία Ελένη της ζωής τους. Μια παρτίδα που κατέληξε δραματικά για όλη την περιουσία του ενός και με αποκορύφωμα μια συμφωνία βρώμικη, ανήθικη και κρυμμένη στο σκοτάδι. Οι μόνοι μάρτυρες θα κλείσουν τα στόματά τους μιας και είναι κι οι ίδιοι μπλεγμένοι σε άλλες βρώμικες συναλλαγές που τους απέφεραν κέρδη για να αβγατίσουν τις περιουσίες τους.

Ένας θάνατος και μια διαθήκη που δεν άνοιξε μα διέρρευσε πως οι κληρονόμοι δεν είναι μόνο οι αναμενόμενοι τρεις γιοι της οικογένειας. Ένα κόσμημα Zafiria ανυπολόγιστης αξίας θα βρεθεί στο χέρι του τέταρτου κληρονόμου αποκαλύπτοντας το μυστικό χρόνων. Δυο γυναίκες που κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους μα δείχνουν να γνωρίζουν καλά τι συνέβη στο παρελθόν.

Αυτός είναι ένας 35αρης αστέρας του Χρηματιστηρίου, το επονομαζόμενο Λαγωνικό. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα τρέλαιναν μια γυναίκα, σιγουριά, ακατανίκητη εμφάνιση, όνομα που προκαλεί δέος μα … δεν έχει όρια, απασχολεί διαρκώς τον Τύπο, έχει τη χειρότερη σχέση με την οικογένειά του και αλλάζει τις γυναίκες σαν το καθημερινό του ντύσιμο.

Εκείνη είναι ρομαντική, μόνη ερωτικά και απόλυτα προστατευμένη απ΄ την οικογένειά της που την αγαπά ασφυκτικά. Μόνη της συντροφιά τα βιβλία και η κολλητή της φίλη με την οποία είναι εντελώς διαφορετικές. Στις πρώτες της απόπειρες να ανεξαρτητοποιηθεί και να νιώσει ελεύθερη, θα πέσει πάνω στα πιο ακατάλληλα άτομα και θα βρεθεί εγκλωβισμένη σ’ έναν κυκεώνα γεγονότων και συναισθημάτων.

Ευαγγελία Ευσταθίου! Τι άλλο να προσθέσω; Ιστορία αισθηματική με έντονη δράση, ανατροπές, συγκίνηση, αγωνία, χαρακτήρες ερωτεύσιμους απ΄ το πρώτο λεπτό και μια ανάγκη να «μπεις» κυριολεκτικά μέσα στις σελίδες του βιβλίου και να ζήσεις στο έπακρο μαζί με τους ήρωές της.

 

Κάθε ιστορία της μοναδική και το λέω με κάθε σιγουριά αφού τη διαβάζω πολλά χρόνια. Μην το χάσετε!

Τιμήστε μας με ένα like στη σελίδα μας στο facebook parents24.gr – 24 ώρες γονείς

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!