Βιβλία

Η δύναμη των παραμυθιών συγκεντρωμένη σ’ ένα βιβλίο

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Ένα παιδί από βιβλία

Συγγραφέας: Oliver Jeffers

Εικονογράφηση: Sam Winston

Ίκαρος, 2017

Σελ. 40

 

Ο αγαπημένος παραμυθάς Oliver Jeffers, ο εικαστικός  Sam Winston και οι εκδόσεις Ίκαρος μας χαρίζουν ένα ακόμα θαυμάσιο βιβλίο σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά. Ένα δυνατό βιβλίο με σύντομες φράσεις και μια εικονογράφηση που εντυπωσιάζει.

Ένα κορίτσι που έρχεται από έναν κόσμο γεμάτο ιστορίες ταξιδεύει πάνω σε μία σχεδία. Περνάει θάλασσες λέξεων ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Του ζητάει  να την ακολουθήσει και του υπόσχεται πως μέσα από τις λέξεις μπορεί να του δείξει τον δρόμο…

“θα περάσουμε βουνά ψευδαισθήσεων, θα ανακαλύψουμε θησαυρούς στα σκοτάδια και θα ξεφύγουμε από τέρατα σε στοιχειωμένα κάστρα”.

…και συνεχίζει:

“θα κοιμηθούμε σε σύννεφα από τραγούδια και θα φωνάξουμε όσο δυνατά θέλουμε στο διάστημα.”

O Oliver Jeffers δημιουργεί ένα μοναδικό βιβλίο που υμνεί την αξία της παιδικής λογοτεχνίας και ανυψώνει την δύναμη της φαντασίας στο έπακρο και o Sam Winston το απογειώνει με μία ευφυή εικονογράφηση!

Σκόρπιες φράσεις από 40 κλασσικά αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας σχηματίζουν βουνά, θάλασσες, μονοπάτια και τούνελ τα οποία με σύμμαχο την φαντασία… μας οδηγούν στα πιο απίθανα και λυτρωτικά μέρη!

Διαβάστε το εξαιρετικό αυτό βιβλίο αγκαλιά με τα παιδιά σας, συζητήστε και αφεθείτε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και στην απαράμιλλη εκείνη δύναμη των λέξεων!

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!