Βιβλία

Οι φωνές σε καλό δεν βγαίνουν…

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Βασιλιάς Φωνακλάς Γαλήνη δεν βρίσκει

Συγγραφέας: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Ελληνοεκδοτική, 2017

Σελ. 40

 

Η Βροντούπολη είναι μια πόλη γνωστή για τους βροντόφωνους κατοίκους της, οι οποίοι φωνάζουν με το παραμικρό. Ο Βασιλιάς ουρλιάζει στους αυλικούς, οι μεγάλοι βροντοφωνάζουν στα παιδιά τους και αυτά με τη σειρά τους στριγκλίζουν στους φίλους τους. Μια μέρα, στη νότια πλευρά της πόλης, γεννήθηκε η Γαλήνη, ένα κοριτσάκι που έκλαιγε χωρίς να ακούγεται… κιχ! Οι γονείς της, αναγκάστηκαν να μιλούν χαμηλόφωνα προκειμένου να ακούν το νεογέννητο κοριτσάκι τους. Αυτό όμως τους έγινε συνήθεια, την οποία μετέδωσαν και στους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης μέχρι που η Νότια πλευρά της Βροντούπολης, γαλήνεψε εντελώς.

Στη Βόρεια όμως πλευρά, όπου ζούσε και ο Βασιλιάς της πόλης, ο σαματάς συνεχιζόταν. Τόσο πολύ φώναζαν όλοι, που μια μέρα ο Βασιλιάς που υπέφερε ούτως ή άλλως από πονοκεφάλους, έπεσε στο κρεβάτι με οξεία ημικρανία. Και τότε ο μπαμπάς της Γαλήνης και παιδικός φίλος του Βασιλιά, τον επισκέπτεται και τον καλεί στο σπίτι του για να ξεκουραστεί.

Θα συνειδητοποιήσει ο Βασιλιάς την αιτία του κακού; Θα καταλάβει για ποιο λόγο υποφέρει συνεχώς από πονοκεφάλους και έπειτα, θα καταφέρει να αλλάξει μια συνήθεια τόσων ετών; Ξέρετε μήπως τι μετράει ένας… κραυγομετρητής;  Και η Βροντούπολη πώς μετονομάστηκε ξαφνικά σε Γαληνούπολη;

Έξυπνη, καλογραμμένη, γεμάτη αστεία περιστατικά η νέα ιστορία της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από την Ελληνοεκδοτική. Ένα υπέροχο, χιουμοριστικό παραμύθι για όσους φωνάζουν χωρίς λόγο! Ένας φωνακλάς Βασιλιάς, σαν τόσους ανθρώπους ανάμεσά μας, μικρούς και μεγάλους, που τσιρίζουν με το παραμικρό.

 

Πολλές φορές, χρειάζεται να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα μας και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού μας και μια περισσότερο ποιοτική ζωή.

 

Είτε τα παιδιά σας πάντως μιλούν δυνατά είτε όχι, το σίγουρο είναι ένα. Διαβάζοντας το παραμύθι αυτό, θα γελάσουν, θα διασκεδάσουν και ίσως και να αρχίσουν να μιλούν… πιο σιγά! Η Αιμιλία Κονταίου εικονογραφεί την ιστορία και την απογειώνει! Ζωηρές εικόνες με τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου να κυριαρχούν στις περισσότερες από αυτές… Μια εικονογράφηση που μαγνητίζει το παιδικό βλέμμα και ζωντανεύει την ιστορία.

Πολύ προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική στο σύνολό της, καθώς εμπεριέχει και QR CODE δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά, να ακούσουν την αφήγηση του παραμυθιού από κάποιο tablet ή κινητό. Για παιδιά από 4 ετών!

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!