Βιβλία

Η μαμά μου κι εγώ

By  | 

 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Η μαμά μου κι εγώ

Συγγραφέας: Μάνια Καπλάνογλου

Εικονογράφηση: Τζουλιάνο Φέρρι

Πατάκης, 2016

Σελ. 32

 

Το βιβλίο “Η μαμά μου κι εγώ” της Μάνιας Καπλάνογλου είναι ένα τρυφερό βιβλίο με πολύ όμορφες εικόνες και σύντομες φράσεις για παιδιά από 3 χρονών. Μια μαμά αρκούδα και η γλυκιά της αρκουδίτσα ζουν, ονειρεύονται, φοβούνται, σκέφτονται και συνηθίζουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα… Έχουν όμως σαν όλους τους γονείς με τα παιδιά τους και κάτι κοινό… την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον!

Η μαμά αρκούδα βλέπει όνειρα μόνο στον ύπνο της, ενώ η μικρή αρκούδα ονειρεύεται και στον ξύπνιο της. Η μαμά αρκούδα κρύβεται επειδή πρέπει να επιβιώσει, ενώ η μικρή αρκούδα κρύβεται γιατί απλά θέλει να παίξει. Στη μεγάλη αρκούδα αρέσει να προχωράει μέσα από παλιούς και γνώριμους δρόμους, μα η μικρή αρκούδα προτιμά να ανακαλύπτει καινούργια μονοπάτια. Η μαμά αρκούδα συμβουλεύει συνέχεια τη μικρή, ενώ αυτή συμβουλεύει τα λουλούδια, τα βουνά και τους φίλους της.

Η μαμά αρκούδα προσπαθεί να προστατεύσει την ίδια και το μικρό της, να εξασφαλίσει το φαγητό τους και να του δώσει εφόδια. Έχει σαν κάθε μαμά υποχρεώσεις, άγχη και έγνοιες. Η μικρή αρκούδα πάλι σαν παιδί, παίζει ανέμελα στη φύση…

Όσο διαφορετικές όμως κι αν είναι, πάντα μα πάντα, η μαμά αρκούδα θα αγαπάει τη μικρή της αρκουδίτσα απέραντα! Τόσο ακριβώς, όσο αγαπάει και η μικρή αρκουδίτσα τη μαμά της..!

 

Σχολιάστε εδώ!