Βιβλία

Παραμύθια από το φεγγάρι…

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Η παραμυθού της σελήνης

Συγγραφέας: Βάγια Παπαποστόλου

Εικονογράφηση: Νικόλας Ανδρικόπουλος

Καστανιώτης, 2016

Σελ. 32

 

Υπήρχε λέει κάποτε ένα μικρό χωριό όπου πάντα είχε λιακάδα και δεν νύχτωνε ποτέ. Στο χωριό αυτό ζούσαν ο μοναχικός κύριος ρολογάς, ο κυρ Θύμιος ο μάστορας και δεκαεφτά μικρά παιδιά. Ανάμεσα στις μηλιές και τις ροδιές, υπήρχε το δέντρο των πουλιών, όπου κάθε τελευταία μέρα του χρόνου, ένα σμήνος από χρωματιστά πουλιά, τα πουλιά των παραμυθιών, έρχονταν εκεί και έλεγαν ιστορίες στα παιδιά που μαζεύονταν με λαχτάρα γύρω από αυτό. Όταν τα πουλιά κουράζονταν να λένε παραμύθια, επέστρεφαν στο τόπο τους, πράγμα που λυπούσε ιδιαίτερα τα παιδιά του χωριού. Μία φορά μάλιστα, κατάφεραν και πέταξαν πίσω από τα πουλιά, παρακαλώντας τα να μείνουν. Η παραμυθού της σελήνης τότε άκουσε τα παρακάλια των παιδιών και αποφάσισε να επισκεφτεί το χωριουδάκι τους, έχοντας ετοιμάσει για αυτά, δύο υπέροχες εκπλήξεις…

Ετοίμασε λοιπόν τις δυο βαλίτσες της, φόρεσε το μαγικό, κόκκινο φόρεμά της και πέταξε ως το ηλιόλουστο χωριό. Τα παιδιά έζησαν μοναδικές στιγμές κοντά της! Μα για να τους αποκαλύψει αργότερα την επόμενη έκπληξη, θα έπρεπε εκείνα, να της χαρίσουν ως αντάλλαγμα.. την μισή απ’ τη λιακάδα τους!

Τι ακριβώς συμβαίνει με το μαγικό φόρεμα της παραμυθούς της σελήνης; Θα χαρίσουν τα παιδιά την μισή απ’ τη λιακάδα τους και ποια θα ναι τελικά η επόμενη έκπληξη για αυτά; Να υπάρχει άραγε κάτι πιο όμορφο από τα παραμύθια που τόσο πολύ αγαπούσαν τα παιδιά; Κι εκείνη η σφαίρα η μαγική με τα αστέρια ολόγυρά της, πώς εμφανίστηκε ξαφνικά στον ουρανό;    

Μια γλυκιά ιστορία για την αξία των παραμυθιών, τα οφέλη της ανταλλαγής και την δύναμη της προσφοράς. Ένα βιβλίο με ωραία μηνύματα και πρωταγωνιστές μικρά παιδιά που ταξιδεύουν σε παραμυθένιους τόπους και εκτιμούν τις ομορφιές της ζωής. Δεκαεφτά παιδιά που τολμούν να ανακαλύψουν το άγνωστο, κερδίζοντας έτσι πράγματα που δεν ήξεραν καν πως υπάρχουν.

Οι ιδιαίτερες εικόνες, ζωγραφισμένες από τον Νικόλα Ανδρικόπουλο, ζωντανεύουν για ακόμη μια φορά τους ήρωες της ιστορίας ταξιδεύοντάς μας σε μιαν άλλη εποχή. Φανταστικά τοπία, μαγικές ιστορίες, χαρούμενα παιδικά προσωπάκια και ένας περίλαμπρος αστροφωτισμένος ουρανός που αποκαλύπτεται μεγαλοπρεπώς.         

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!