Βιβλία

“Η θαυμαστή καμήλα” του Ευγένιου Τριβιζά!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

 

Η θαυμαστή καμήλα

Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς

Εικονογράφηση: Νίκος Κούτσης

Ίκαρος, 2014

Σελ. 80

 

Ο Αχμέτ Χαμαμέτ, ο μοναχικός βεδουίνος, έχει μια καμήλα που τον συνοδεύει ακούραστη σε όλα του τα ταξίδια. Είναι η παρηγοριά, η ελπίδα του και η μοναδική παρέα του.

Καθώς ο Αχμέτ Χαμαμέτ λέει όλα αυτά τα γλυκόλογα στην αγαπημένη του καμήλα, εκείνη αιφνιδιαστικά, τού εκμυστηρεύεται το όνειρό της να απαλλαχτεί από την καμπούρα της για να γίνει ανάλαφρη, κομψή και φίνα σαν μία… ελαφίνα! Του ζητάει λοιπόν να την μεταφέρει στην Ευρώπη για να κάνει την απαιτούμενη αισθητική εγχείρηση! Ο Αχμέτ Χαμαμέτ υπόσχεται στην καμήλα του πως θα εκπληρώσει την επιθυμία της.

Και έτσι γίνεται. Ταξιδεύουν στο Λονδίνο, όπου ο καλύτερος αισθητικός χειρουργός, πραγματοποιεί ύστερα από αρκετές αμφιβολίες, το όνειρο της καμήλας του μοναχικού βεδουίνου. Τι γυρεύουν τόσα ζώα στην αίθουσα αναμονής της κλινικής; Τι θα γίνει όταν, μετά τη χειρουργική επέμβαση, επιστρέψουν στον τόπο τους; Σίγουρα μία καμήλα χωρίς καμπούρα είναι κάτι που προκαλεί μεγάλο θαυμασμό!

 

Ο Ευγένιος Τριβιζάς, με τη γνωστή αστείρευτη φαντασία του, δημιουργεί μία αλληγορική ιστορία σε μορφή κόμικ για τη ματαιοδοξία του σύγχρονου ανθρώπου, τα λανθασμένα πρότυπα και τις επιπόλαιες επεμβάσεις αισθητικής που γίνονται ανά τον κόσμο. Το τέλος της ιστορίας είναι σκληρό. Έτσι όπως σκληρά μας φέρεται και η φύση όταν επεμβαίνουμε σε αυτήν.  

Ο Νίκος Κούτσης ζωντανεύει με συναρπαστικό τρόπο την ιστορία της ματαιόδοξης καμήλας. Τα αραβικά παζάρια, το περίφημο Big Ben και οι διάσημοι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι του Λονδίνου, οι αίθουσες αναμονής των αισθητικών χειρουργών, οι μαγευτικές οάσεις, οι καυτές έρημοι και οι μανιασμένες αμμοθύελλες συνθέτουν τη σπαρταριστή, αλλά και τραγική αυτή αλληγορία.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε ένα διασκεδαστικό κουίζ ερωτήσεων, για τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά της καμήλας.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος, για παιδιά ηλικίας από 7 ετών και μεγαλύτερα παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!