Θέατρο & Κινηματογράφος

Η θεατρική παράσταση ενηλίκων “Λεόντιος και Λένα” κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μέχρι 27 Απριλίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

By  | 

Η θεατρική παράσταση “Λεόντιος και Λένα” του Γκέοργκ Μπύχνερ, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μέχρι 27 Απριλίου στις 9:00μ.μ. στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (ΚΕΤ) KYΠPOY 91A & ΣΙΚΙΝΟΥ KYΨEΛH AΘHNA
τηλ. 2130040496 & 6945348445

Το έργο «Λεόντιος και Λένα» του Γκέοργκ Μπύχνερ παρουσιάζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεόρασεων από τις 08 Μαρτίου μέχρι τις 27 Απριλίου σε πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Παντελή Φλατσούση, μ’έναν έμπειρο θίασο ηθοποιών και συνεργατών στο πλευρό του.
«Την ημέρα ακριβώς που ανακοινώνεται ο επιβεβλημένος γάμος του, ο Λεόντιος αποφασίζει να εγκαταλείψει την χώρα και φεύγει για μια περιπλάνηση χωρίς σκοπό. Ταυτόχρονα σε μία κοντινή χώρα η νεαρή Λένα δραπετεύει κι εκείνη προκειμένου να αποφύγει τον επίσης επιβεβλημένο γάμο. Σε μία άγνωστη χώρα όπου βρίσκονται, συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται αυθόρμητα, χωρίς να γνωρίζουν ο ένας ποιός είναι ο άλλος. Αλλά όταν αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους, τους περιμένει μία έκπληξη.
Πρόκειται πράγματι για αληθινό, αυθόρμητο έρωτα ή τα πάντα είναι σχεδιασμένα από πριν;»
Ο Γκέοργκ Μπύχνερ χαρακτήρισε το «Λεόντιος και Λένα» (1836), το δεύτερο θεατρικό έργο του μετά τον «Θάνατο του Δαντόν» (1835) και πριν τον ημιτελή «Βόυτσεκ» (1837), Lustspiel: κωμωδία. Το έργο αυτό, αρχικά προοριζόταν για έναν θεατρικό διαγωνισμό του διάσημου εκδότη Cotta, αλλά τελικά ο Μπύχνερ δεν πρόλαβε τις προθεσμίες του διαγωνισμού. Μεταγενέστεροι μελετητές κάνουν λόγο για “ουτοπικό ή λυπητερό κωμικό παραμύθι”, για ”ονειρικό έργο” ή ”ειρωνική κωμωδία’, αλλά και ”μηδενιστικό δράμα” ή ”τραγικωμωδία της ματαιότητας και της απογοήτευσης”, θέλοντας να τονίσουν όχι μόνο τον παιγνιώδη, αλλά και το σκοτεινό χαρακτήρα του.
‘Όπως τονίζει ο σκηνοθέτης Παντελής Φλατσούσης: «Η παράσταση του ΚΕΤ, την άνοιξη του 2018 κινείται ανάμεσα στους δύο αυτούς πόλους, θέλοντας να εξερευνήσει την αλληλεξάρτηση εξουσίας και επιθυμίας. Σε αυτήν οι θεατές καλούνται να γίνουν μάρτυρες μιας περίεργης ιστορίας ενηλικίωσης, και να αποφασίσουν πόσο τελικά έχουμε την δυνατότητα να επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι την ζωή μας ή αν όλα είναι τυχαία. Είναι κάθε πεδίο ανθρώπινης δραστηριότητας παγιδευμένο από τις εξουσίες ή μπορεί η επιθυμία να αποτελέσει μια δυνατότητα διαφυγής; Μέχρι ποιά όρια μπορούμε να αλλάξουμε τις καταστάσεις μέσα στις οποίες γεννιόμαστε και ζούμε τις ζωές μας; Μήπως εμείς οι ίδιοι είμαστε ένα όριο σε αυτή μας την επιθυμία;»
ΣTOIXEIA ΠAPAΣTAΣHΣ
METAΦPAΣH: ΓIΩPΓOΣ ΔEΠAΣTAΣ
ΣKHNOΘEΣIA: ΠANTEΛHΣ ΦΛATΣOYΣHΣ
ΔPAMATOYPΓIA: KATEPINA KΩNΣTANTINAKOY, ΠANAΓIΩTA KΩNΣTANTINAKOY
ΣKHNIKA: ΔANAH EΛEYΣINIΩTH
KOΣTOYMIA: BAΣIΛEIA POZANA
HXHTIKOΣ ΣXEΔIAΣMOΣ/ΦΩNHTIKH ΔIΔAΣKAΛIA: ANPI KEPΓKOMAP
ΦΩTIΣMOI: NIKOΣ BΛAΣOΠOYΛOΣ
Video: ΓIANNHΣ Gizmo MΠEPEPHΣ
BOHΘOΣ ΣKHNOΘETH: ΣOΦIA ΓEΩPΓIAΔOY
B’ BOHΘOΣ ΣKHNOΘETH: AΛEΞANΔPOΣ ΔAPMANHΣ
ΠAIZOYN: ΣTAΘHΣ KOKKOPHΣ, NATAΣA ΠAΠANΔPEOY, ΦΩTEINH ΠAΠAXPIΣTOΠOYΛOY, ΔHMHTPHΣ TΣAΓKPIMANHΣ
ΔIAPKEIA: 75′
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 – 8 – 5 ευρώ
THΛ. KPATHΣEΩN: 2130040496 / 6945348445
ΠPOΣBAΣH ΣΤΟ KENTPO EΛEΓXOY THΛEOPAΣEΩN
(KYΠPOY 91A & ΣΙΚΙΝΟΥ KYΨEΛH AΘHNA)
-ME AYTOKINHTO: EYKOΛO ΠAPKAPIΣMA
-ME ΛEΩΦOPEIO: (ΣTAΣH KAΛΛIΦPONA 054, 608, 622, A8, B8)
-ME TPOΛEI: (ΣTAΣH KAΛΛIΦPONA 3, 5, 11, 13, 14)
-ME TPOΛEI: (ΣTAΣH ΠΛATEIA KYΨEΛHΣ 2, 4)
-ME HΣAΠ: AΓIOΣ NIKOΛAOΣ (15 ΛEΠTA ME TA ΠOΔIA)
 
Σύντομο βιογραφικό: Ο Παντελής Φλατσούσης αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά το 2011. Από το 2011, εργάστηκε ως ηθοποιός, ενώ από το 2015 συνεργάζεται με το Θέατρο Πόρτα και τον Θωμά Μοσχόπουλο ως βοηθός σκηνοθέτη (Η Δίκη του Κ., Καντίντ, Σκοτεινές Γλώσσες, Ένας Δράκος…μα ποιος Δράκος, Μικρό-μικρό, μεγάλο-μεγάλο). Επίσης, ως βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου και τον Ανέστη Αζά, στην παράσταση »Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν (2017).
Η σελίδα Λεόντιος και Λένα  https://www.facebook.com/leontiosklena/

Σχολιάστε εδώ!