Αργυρώ Μουντάκη

Μήπως ήρθε η ώρα για μια διασκεδαστική επαναληψούλα;

By  | 

 

Γράφουν η Δώρα Ανδρεαδάκη και η Αργυρώ Μουντάκη

Ο Αύγουστος μπήκε οριστικά πια, τα παιδιά σίγουρα έχουν ξεκουραστεί πλέον από την πίεση και την κούραση του χειμώνα, ο Σεπτέμβρης φαίνεται στον ορίζοντα, όχι πολύ κοντά αλλά όχι και πολύ μακριά… Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουν μια διασκεδαστική επαναληψούλα; Όχι κάτι κοπιώδες, όχι κάτι πέρα από τις δυνάμεις τους, σίγουρα ευχάριστο και βεβαίως ωφέλιμο. προκειμένου να θυμηθούν τα βασικά φαινόμενα που διδάχτηκαν τον χειμώνα. Έτσι θ’ αρχίσουν με ορμή καλή και έτοιμα για την νέα ύλη. Η σειρά βιβλίων της Ελληνοεκδοτικής με τίτλο “Καλό καλοκαίρι-βιβλία για τις διακοπές” υπηρετεί αυτό ακριβώς το πνεύμα. Βιβλία με ύφος παιγνιώδες, με ωραίες εικόνες, και εναλλαγή θεμάτων, από γλώσσα και μαθηματικά, μέχρι περιβαλλοντική αγωγή και αγγλικά, δεν κουράζουν αλλά αντίθετα διασκεδάζουν τα παιδιά καθώς οι μόνιμοι ήρωες και οι ωραίες εικόνες συνοδεύουν τις θεματικές διαρκώς. Τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Θα βρείτε βιβλία αυτού του τύπου στην Ελληνοεκδοτική από την προσχολική ηλικία έως και την έκτη δημοτικού. Εδώ θα σας παρουσιάσουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά αλλά να ξέρετε ότι σας τα προτείνουμε όλα.

 

Καλό Καλοκαίρι! Βιβλία για τις διακοπές – Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού.

Συγγραφείς: Νίκος Χατζόπουλος, Γιώτα Γκότση, Σταυρούλα Κυρίτση

Εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας

Ελληνοεκδοτική, 2012

Σελ. 168

Το βιβλίο “Καλό Καλοκαίρι!” για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο γεμάτο διασκεδαστικά παιχνίδια και όμορφες ιστορίες πλαισιωμένο με χαρούμενες εικόνες!

Επτά παιδιά, η Αλεξάνδρα, ο Στέφανος, η Ιλένα, ο Κωνσταντίνος, η Αννούλα, ο Ιγκόρ και ο σκυλάκος τους ο Μπόμπο, θα γίνουν η καλύτερη παρέα των παιδιών και αυτό το καλοκαίρι!

Χωρισμένο σε 11 ενότητες, αυτό το βιβλίο περιέχει τα πάντα. Ανέκδοτα, αινίγματα, κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες, ζωγραφική, αγγλικά, παιχνίδια, διατροφή, ακόμα και παραμύθια! Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να θυμηθούν όσα έμαθαν στην Α΄ Δημοτικού, να παίξουν, να γνωρίσουν τις πρώτες τους αγγλικές λεξούλες, να μάθουν και να διασκεδάσουν!

  • Πώς σχηματίστηκαν οι πέντε πολύχρωμοι κύκλοι που βλέπουμε στη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων;
  • Έχει δόντια κοφτερά, δεν μπορεί όμως να φάει. Τι είναι;
  • Γνωρίζεις τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου; Πόσα είναι;
  • Για τα συναισθήματα τι ξέρεις; Πόσα από αυτά αναγνωρίζεις;

Άνοιξε αυτό το καλοκαιρινό βιβλίο και έλα να τα μάθουμε όλα παρέα!

Ένα υπέροχο βιβλίο δραστηριοτήτων για να απασχολήσουμε τα παιδιά μας ευχάριστα και δημιουργικά τις ήρεμες ώρες του καλοκαιριού! Η πιο όμορφη παρέα των καλοκαιρινών τους διακοπών!

 

Καλό Καλοκαίρι! Βιβλία για τις διακοπές – Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Β΄ Δημοτικού.

Συγγραφείς: Νίκος Χατζόπουλος, Βάνα Χριστάκη, Αδάμ Σάμιος

Συγγραφή ατομικών ψυχοδραστηριοτήτων: Γιώργος Μπουμπούσης, εκπαιδευτικός-σχολικός ψυχολόγος

Εικονογράφηση: Θανάσης Γκιόκας

Ελληνοεκδοτική, 2012

Σελ. 208

Με παραμύθια και κρυπτόλεξα, κουίζ και παιχνιδιάρικα προβλήματα μαθηματικών, με ωραίες ασκήσεις για τα γεωμετρικά σχήματα αλλά και τα γεωμετρικά στερεά, με την κλίση ουσιαστικών που συνοδεύονται από ωραίες εικόνες, ασκήσεις που αφορούν την εκμάθηση της ώρας, ασκήσεις ορθογραφίας, ασκήσεις προπαίδειας, αλλά και με ζωγραφική και παιχνίδια είναι σίγουρο ότι αυτό το βιβλίο θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Μέχρι και επιτραπέζια παιχνίδια θα βρείτε μέσα στο βιβλίο αυτό! Καλή διασκέδαση λοιπόν με το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!!

Καλό Καλοκαίρι! Βιβλία για τις διακοπές – Για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε΄ Δημοτικού.

Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου

Ελληνοεκδοτική, 2012

Σελ. 208

 

Ανάλογου ενδιαφέροντος είναι και το αντίστοιχο βιβλίο της σειράς “Καλό Καλοκαίρι” για τα παιδιά που έχουν τελειώσει την Ε΄ Δημοτικού. Ένα υπέροχο βιβλίο με ήρωες έξι παιδιά, τον Χρήστο, τη Φωτεινή, τον Τόμας, τη Σάσα, τον Ραφαήλ, την Ειρήνη και τον πανέξυπνο σκύλο τους, τον Μπρούνο.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 6 ενότητες και κάθε μία από αυτές είναι και μια διαφορετική περιπέτεια της παρέας την οποία τα παιδιά-αναγνώστες παρακολουθούν σε μορφή κόμικ. Πολλές φορές μάλιστα, οι ήρωες του βιβλίου θα χρειαστούν τη βοήθειά τους για να ολοκληρωθεί η ιστορία τους.

Μέσα από τις όμορφες σελίδες του βιβλίου αυτού, τα παιδιά θα θυμηθούν όσα έμαθαν στην Ε΄ Δημοτικού μέσα από σταυρόλεξα, κουίζ, κρυπτόλεξα και ασκήσεις  αντιστοίχισης.

Το βιβλίο περιέχει επιπλέον μαντινάδες, αφορμές για ζωγραφική, αγγλικά κείμενα με κενά λέξεων για να συμπληρωθούν, προτάσεις για δημιουργικές κατασκευές, έξυπνα κείμενα,  ενδιαφέρουσες πληροφορίες για  πρωτεύουσες γνωστών χωρών αλλά και για την υγιεινή διατροφή, ακόμα και συνταγή για πίτσα!

Οι νεαροί αναγνώστες θα γράψουν την γνώμη τους, την ιδέα τους, την εμπειρία τους ακόμα και να συμβουλέψουν τους ήρωες του βιβλίου θα χρειαστεί, στα ειδικά διαμορφωμένα πλαίσια κάθε ενότητας.   

Στο τέλος του βιβλίου τα παιδιά-αναγνώστες θα βρουν τις λύσεις των ασκήσεων του βιβλίου για να ελέγξουν τις απαντήσεις τους, αλλά και για να θυμηθούν όσα τυχόν έχουν ξεχάσει. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται και ένα μικρό ημερολόγιο διακοπών, χωρισμένο σε εβδομάδες, για να διαφυλάξουν τις πιο όμορφες στιγμές του φετινού τους καλοκαιριού.

 

 

Σχολιάστε εδώ!