Αργυρώ Μουντάκη

Ο Τζερόνιμο ξαναχτυπά και μας συναρπάζει!!!

By  | 

Γράφει η Αργυρώ Μουντάκη

Πέντε καινούριες ιστορίες του Τζερόνιμο έρχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά μας τις μέρες των Χριστουγέννων. Με περιπέτεια, χιούμορ, ανατροπές αλλά και με βιβλία καλοσχεδιασμένα, με ωραία χρώματα η σειρά του Τζερόνιμο Στίλτον παραμένει αγαπημένη στην καρδιά των παιδιών. Και βέβαια καταλαβαίνουμε γιατί. Κυρίως γιατί δεν είναι βιβλία βαρετά!

 

Τζερόνιμο Στίλτον

Οι περιπέτειες του Μάρκο Πόλο

Κέδρος, 2017

Είχαμε διαβάσει μια εξαιρετική διασκευή της Οδύσσειας από τον αγαπημένο συγγραφέα, ώρα τώρα να διαβάσουμε και τις περιπέτειες του Μάρκο Πόλο δοσμένες από τη δική του μοναδική ματιά. Οι περιπέτειες του Μάρκο Πόλο ξεδιπλώνονται στις όμορφα ζωγραφισμένες σελίδες με απλά λόγια, από τη Βενετία, την Ιερουσαλήμ μέχρι το Μανγκί και το Χάνμπαλικ και πάλι την Βενετία. Ο Μάρκο γνώρισε πρωτόγνωρα τοπία, παράξενα ζώα, ανθρώπους διαφορετικούς και επέστρεψε πλούσιος στους αγαπημένους του από εμπειρίες και γνώσεις. Ένα βιβλίο-τόμος που πρέπει να μπει πλάι στην Οδύσσεια του αγαπημένου Τζερόνιμο!

 

 

Τζερόνιμο Στίλτον

Κουνήσου, Τζερονιμορντ! Κουνήσου!

Κέρδος, 2017

 

Ο Τζερονιμόρντ ανήκει στη φυλή των Ποντίκιγκ, δεν είναι όμως ο τύπος ο αθλητικός και ο περιπετειώδης, είναι ένας διανοούμενος ποντικός, ο οποίος παλεύει να διακριθεί, ακόμα και στα όνειρά του! Ο Τζερονιμόρντ είναι πολύ θαρραλέος και μπλέκει σε μία φοβερή περιπέτεια, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους τρομερούς γίγαντες δράκους. Παρασυρμένος στο σκάφος του Όλαφ μπαίνει μέσα σε μια θαλάσσια περιπέτεια, η οποία όμως θα αναδείξει τη γενναιότητά του!

 

Τζερόνιμο Στίλτον

Οι Ποντικινγκίνες παίρνουν εκδίκηση

Κέδρος, 2017

Όταν ο Τζερονιμόρντ καλείται να παίξει το ρόλο του κριτή στα καλλιστεία του Ποντικοφιόρδ μπαίνει σε ένα σωρό μπελάδες που δεν είχε υπολογίσει. Μέσα στον πανικό όμως για το ποια θα πάρει την πολυπόθητη πρωτιά επιτίθενται στο χωριό οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Δράκοντες. Θα τους αφήσουν άραγε οι Ποντικινγκίνες να τους χαλάσουν τον διαγωνισμό καλλιστείων; Και μη νομίζετε ότι πρόκειται για ένα “κοριτσίστικο” Τζερόνιμο. Όχι! Είναι όπως όλα εξάλλου γιούνισεξ!!!

 

 

Τζερόνιμο Στίλτον

Μια εξωγήινη για τον κυβερνήτη Στιλτονίξ

Κέδρος, 2017

 

Το ξέρατε ότι υπάρχει στο διάστημα ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα φέτας τυριού που αναζητά νέους πλανήτες και περίεργους εξωγήινους; Λέγεται Τοπ Γκάλαξι και πρόκειται για το διαστημόπλοιο των Κοσμοποντικών. Οι Κοσμοποντικοί ταξιδεύουν στο διάστημα με κυβερνήτη του διαστημόπλοιού τους τον ατρόμητο Τζερόνιμο Στιλτονίξ. Ο Τζερόνιμο σε μια από τις αναζητήσεις του στο διάστημα εδώ προσγειώνει το διαστημόπλοιό του σε έναν πλανήτη, όπου και αναζητά τυρί για εφοδιασμό. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τους Φλουρκονιανούς, εξωγήινα όντα με προβοσκίδα ελέφαντα και τρία μάτια. Να σου όμως που η βασίλισσά τους, η όμορφη Εσμεραλντίκα ερωτεύεται τον Τζερόνιμο! Τι θα κάνει εκείνος; Θα ενδώσει στην αγάπη της βασίλισσας; Και πάλι μην νομίζετε ότι πρόκειται για κοριτσίστικο βιβλίο, διαβάζεται ευχάριστα και από αγοράκια να είστε σίγουροι!

 

Τζερόνιμο Στίλτον

Απειλή από τον πλανήτη Μπλούργκο

Κέδρος, 2017

Και να ‘μαστε πάλι με μια ακόμα διαστημική περιπέτεια του Τζερόνιμο Στιλτονίξ, των συντρόφων του και του διαστημόπλοιού τους του Τοπ Γκάλαξι. “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες” θα έλεγα ότι ταιριάζει να πούμε εδώ! Το Τοπ Γκάλαξι έχει ξεμείνει από καύσιμα και εκεί που οι σύντροφοι του διαστημικού οχήματος έχουν απογοητευτεί εμφανίζεται μια ομάδα περίεργων ροζ εξωγήινων, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν καύσιμα να παρέχουν στους άμοιρους Κοσμοποντικούς. Είναι όμως η κατάσταση έτσι όπως εκείνοι θέλουν να φαίνεται; Και ποιος είναι άραγε ο μεγάλος Μπλούργκο; Χμ… ένας τρόπος υπάρχει να το μάθετε!

 

Σχολιάστε εδώ!