Βιβλία

Οδηγίες για να καθίσουν για διάβασμα στις 10/03/2017 στην Αθήνα!

By  | 

Το Σάββατο 10/03/2018 στις 12, το αρκουδάκι θα βρίσκεται στην Αθήνα. Ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και παιδοψυχολόγος Γιώργος Μπουμπούσης σας περιμένει – μικρά και μεγάλα αρκουδάκια – σε μια παρουσίαση που θα εστιάσει με παιχνιώδη τρόπο, σε τεχνικές αποτελεσματικής μελέτης στο σπίτι.

 

Περίληψη: Ο Άρης, ο μικρός αρκούδος, από τότε που ξεκίνησε το σχολείο, σταμάτησε να αγαπά τα απογεύματα. Το απόγευμα είναι η ώρα που διαβάζει κι έτσι χάνει το παιχνίδι στο δάσος με τους φίλους του. Πόσο λυπημένος και θυμωμένος νιώθει. Το αρκουδάκι παίρνει την απόφαση να ζητήσει από την Ημέρα να εξαφανίσει τα απογεύματα! Χωρίς αυτά δε θα υπάρχει διάβασμα για το σχολείο. Μπορεί όμως να υπάρξει ημέρα χωρίς απόγευμα; Και φταίει πράγματι το σχολείο και το απόγευμα που ο Άρης δεν βλέπει πια τους φίλους του;

Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τ’ απογεύματα διαπραγματεύεται το δύσκολο θέμα του διαβάσματος στο σπίτι.  Η ιστορία  δίνει αφορμή για συζήτηση και προτείνει τρόπους σε εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεργαστούν με το παιδί και να το βοηθήσουν να προγραμματίσει και να οργανώνει αποτελεσματικά τη μελέτη του.

 

Από το βιβλίο:

Τις περισσότερες φορές, όταν ο Άρης τελειώνει τις εργασίες του είναι ήδη αργά και το φεγγάρι έχει βγει στον ουρανό. Το μόνο που προλαβαίνει να κάνει  είναι να φορέσει  τις μπλε πιτζάμες του, να πιει μια κούπα γάλα με μέλι και να ξαπλώσει στο κρεβάτι του.

«Πόσο θα ήθελα να μην υπάρχουν απογεύματα», σκέφτεται το αρκουδάκι και αποκοιμιέται. Το βράδυ εκείνο ο Άρης ξυπνά πολλές φορές. Στο μυαλό του τριγυρίζει εδώ και ημέρες μια ιδέα για να κάνει τα απογεύματα να σταματήσουν να υπάρχουν.

Γύρω στα μεσάνυχτα σηκώνεται από το κρεβατάκι του, φορά τις παντόφλες και βγαίνει στο δάσος……

 

 

Σχολιάστε εδώ!