Μουσική

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και Γιώργος Νταλάρας με ελεύθερη είσοδο στις 14/12/2016

By  | 


Η ορχήστρα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε συμφωνική μορφή το έργο του Νίκου Πλατύραχου «Τα άστεγα» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αναστάσιου Συμεωνίδη

Με «Τα άστεγα» του Νίκου Πλατύραχου από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικήςεγκαινιάζουν τη συνεργασία τους η ΕΡΤ, η Ορχήστρα και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30. Το έργο του «διεθνούς» έλληνα συνθέτη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 θα ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και η Ασπασία Στρατηγού σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο –με δελτία εισόδου κατά προτεραιότητα- στο Θέατρο Παλλάς.

Για όσους δεν γνωρίζουν τον συνθέτη, ο Νίκος Πλατύραχος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κολωνίας όπου ασχολείται κυρίως με τη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί έως τώρα με την ορχήστρα της Bαυαρικής Ραδιοφωνίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, τη Studio Ορχήστρα της Kολωνίας, την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε συναυλίες και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και αλλού.

Ο κύκλος τραγουδιών «Τα άστεγα» που κυκλοφόρησε πέρυσι από την Feelgood είναι ένα ιδιοφυές πάντρεμα ρεμπέτικου και ragtime. Στην συναυλία στο Παλλάς το έργο θα παρουσιαστεί σε ενορχήστρωση για συμφωνική ορχήστρα.

Συντελεστές:

Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Ασπασία Στρατηγού.
Αφήγηση: Τάσος Νούσιας.
Κείμενα: Γιώργος Ζαμπέτας, Τάσος Λειβαδίτης, Γιώργος Σουρής, Νίκος Πλατύραχος, Γιάννης Πλατύραχος.
Eνορχηστρώσεις: Νίκος Πλατύραχος, Γιάννης Γκίκας.
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου.
Εικονοποίηση-προβολή βίντεο: Γιάννης Θωμόπουλος.
Πενταμελές Σολιστικό Μουσικό Σύνολο
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ
Μουσική διεύθυνση: Αναστάσιος Συμεωνίδης.

«Τα άστεγα», Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Πληροφορίες: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticket365.gr, στο τηλέφωνο 2111000365 και στα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς.

Σχολιάστε εδώ!