Βιβλία

Όταν τα παιδιά επιστρατεύουν τη φαντασία τους!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

 

Το αρχηγείο

Συγγραφέας: Χριστίνα Κωνσταντουδάκη

Εικονογράφηση: Marcela Calderon

Βιβλιοσκόπιο, 2017

Σελ. 28

 

«Μας είχαν απαγορεύσει να μπούμε στο παλιό κτίριο στην άκρη της πόλης. Πότε όμως υπακούσαμε σε εντολές για να υπακούσουμε τώρα;»

Η Δήμητρα και ο Μάνος θέλουν πάση θυσία να πάρουν το αρχηγείο τους πίσω. Για να τα καταφέρουν όμως πρέπει να παλέψουν με τον εχθρό. Προχωρούν λοιπόν στο δρομάκι που οδηγεί στο απαγορευμένο κτίριο. Για κακή τους τύχη, οι δηλητηριασμένες ατσάλινες ρόδες πληγώνουν τα πόδια του Μάνου. Τώρα, η Δήμητρα, πρέπει να αποφύγει τη λάβα περνώντας ανάμεσα από τα τεράστια βράχια για να καταφέρει να φτάσει στην παραλία με τα δώδεκα ηφαίστεια. Εκεί, πίσω από το τελευταίο ηφαίστειο, βρίσκεται το διαμαντένιο βότσαλο, το μοναδικό αντίδοτο που μπορεί να κάνει τον Μάνο καλά. Θα καταφέρει η Δήμητρα να το πάρει και να σώσει τον Μάνο; Θα μπορέσουν να πάρουν τελικά πίσω το αρχηγείο τους; Ποιος είναι ο καλόκαρδος γίγαντας Τζον και με ποιο τρόπο θα τους βοηθήσει;

 

Το «Αρχηγείο» της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη είναι ένα πολύ όμορφο και τρυφερό παραμύθι που μιλάει για τις αδελφικές σχέσεις και την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

Πόσο υπέροχο είναι όταν τα παιδιά παραμένουν παιδιά, επινοούν ιστορίες και μετατρέπουν το κάθε τι μέσα ή έξω από το σπίτι σε ένα ολόδικό τους φανταστικό κόσμο!

Έτσι, μία αποθήκη μετατρέπεται εύκολα σε ένα χαμένο αρχηγείο, μία κατσαρόλα σε ένα στρατιωτικό κράνος και μία μεταλλική κουτάλα σε ένα απειλητικό σπαθί. Τα δύο αδέλφια, σαν δύο ατρόμητοι στρατιώτες, αξιοποιούν τη φαντασία τους στο μέγιστο δημιουργώντας έτσι, τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια!

 

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει υπέροχα η Marcela Calderon χρησιμοποιώντας τέμπερες, έντονα χρώματα και γραμμές.

Πολύ προσεγμένη έκδοση από τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο στο σύνολό της, καθώς εμπεριέχει και QR CODE δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά, να ακούσουν την αφήγηση του παραμυθιού από κάποιο tablet ή κινητό. Για παιδιά από 5 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!