Βιβλία

Πίπη Φακιδομύτη, το κορίτσι που σκορπά τη χαρά!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

 

Πίπη Φακιδομύτη

Συγγραφέας: Astrid Lindgren

Μετάφραση: Ντίνα Καμπά – Κούτρα

Εικονογράφηση: Katrin Engelking

Ψυχογιός, 2010

Σελ. 176

 

Η πρώτη στορία της Πίπης Φακιδομύτη, της πολυβραβευμένης Σουηδής συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που συνεχίζει να γοητεύει και να διασκεδάζει τους μικρούς αναγνώστες μέχρι και σήμερα, γράφτηκε το 1945.

Η Πίπη, ένα κορίτσι πολύ διαφορετικό από τα άλλα και με αλλόκοτη συμπεριφορά, ζει στη Βιλεκούλα μαζί με έναν πίθηκο, τον κύριο Νίλσον και το άλογό της. Η εννιάχρονη Πίπη μεγάλωσε μέσα στα καράβια ενώ ταξίδευε με τον πατέρα της σε όλο τον κόσμο. Στα ταξίδια της αυτά είδε και έμαθε πολλά και παρότι δεν πήγε σχολείο, είχε αποκτήσει γνώσεις που δεν είχαν τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, μα ούτε και μεγάλοι ακόμη.

Η Πίπη είναι η χαρά της ζωής. Πάντα αισιόδοξη και χαμογελαστή συνηθίζει να σκορπά τη χαρά της και στους γύρω και κυρίως στους δύο αγαπημένους της φίλους, την Άνικα και τον Τόνι. Βοηθάει τους αδύναμους, δεν φοβάται να τα βάλει ποτέ με κανέναν, είναι πολύ ικανή και διαθέτει δυνάμεις πέραν του φυσικού.

Ακόμα και όταν οι σοβαροφανείς ενήλικοι την αποκαλούν αγενή, εκείνη δε χάνει την αυτοπεποίθησή της και συνεχίζει να ζει έτσι όπως μόνο αυτή ξέρει. Η Άνικα και ο Τόνι διασκεδάζουν απίστευτα δίπλα της, τη θαυμάζουν για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την ανεξαρτησία της, αλλά κυρίως για την ικανότητα που έχει να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή.

Διαβάστε το βιβλίο αυτό με τις διασκεδαστικές περιπέτειες και τις σκανταλιές της εννιάχρονης Πίπης, που μας υπενθυμίζει πόσο υπέροχο είναι για ένα παιδί, να μπορεί να απολαμβάνει τη φύση, να επινοεί ιστορίες και παιχνίδια της φαντασίας του, να μη χάνει τη παιδικότητά του και να χαίρεται την κάθε στιγμή.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με μια πολύ χαριτωμένη εικονογράφηση από την Κάτριν Ένγκελκινγκ. Για παιδιά από 9 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!