Βιβλία

Τα φρούτα, πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας μας!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

 

Το χρυσαφένιο κουκούτσι

Συγγραφέας: Παναγιώτης Δημητρόπουλος

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Ελληνοεκδοτική, 2017

Σελ. 48

 

Η Αγνή ζει σε ένα σπίτι περιτριγυρισμένο από έναν καταπράσινο κήπο με κάθε λογής φρούτα και λαχανικά αλλά δυστυχώς δεν τρώει τίποτα από αυτά. Κι όχι μόνο απεχθάνεται τα φρούτα και οτιδήποτε φτιάχνεται από αυτά, μα  θέλει να τρώει συνεχώς γλυκά, πατατάκια, γκοφρέτες και πολλά άλλα τέτοια ανθυγιεινά. Η μαμά της, η κυρία Λεμονιά, μάταια προσπαθεί καθημερινά να της αλλάξει γνώμη λέγοντάς της πως η ζάχαρη είναι βλαβερή και τα συντηρητικά επικίνδυνα για τον οργανισμό μας. Τίποτα όμως δεν μπορεί να κάνει την Αγνή να καταλάβει… Ώσπου μία μέρα, τα ίδια τα φρούτα που βρίσκονται στη κουζίνα του σπιτιού τους, αποφασίζουν να δράσουν…

Και έτσι λοιπόν η Ρίτα το βερίκοκο, η Βούλα το πεπόνι, ο Βρασίδας ο ανανάς, ο Σαγκουίνης το πορτοκάλι και άλλα πολλά νόστιμα φρούτα αρχίζουν να συνεδριάζουν με σκοπό να βρουν τρόπο για να βοηθήσουν τη μικρή Αγνή. Την ιδέα τελικά θα την δώσει ο Μένιος το φιρίκι. Ποια είναι αυτή; Μα ο κυρ Προκόπης φυσικά, ο αγαπημένος παππούς της Αγνής που φροντίζει όλα αυτά τα χρόνια τον κήπο του με αφοσίωση και αγάπη.

Με ποιο τρόπο όμως θα επικοινωνήσουν τα φρούτα με τον παππού Προκόπη; Θα καταφέρουν τελικά να κάνουν την Αγνή να περιορίσει τις κακές τις συνήθειες; Υπάρχει άραγε στα αλήθεια δέντρο που βγάζει καρπούς με χρυσαφένια κουκούτσια;

 

«Το χρυσαφένιο κουκούτσι» είναι μια ιστορία γεμάτη χιούμορ, αστείους  διαλόγους και όμορφες εικόνες που μας μιλάει για την αξία της υγιεινής διατροφής και της φυσικής άσκησης αλλά και για τις επιπτώσεις της κακής διατροφής στην υγεία μας. Η αγάπη για τη φύση, η ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα σπουδαία πράγματα που μαθαίνουν απλόχερα οι παππούδες στα εγγόνια τους, οι πολύχρωμοι θησαυροί που κρύβει κάθε μικρός ή μεγάλος κήπος και οι οικογενειακοί δεσμοί, συνθέτουν όλα μαζί ένα τρυφερό παραμύθι.

 

Στην αρχή του βιβλίου, η κυρία Μαρία Ψωμά, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, ιατρός – βιοπαθολόγος, μας αποκαλύπτει στοιχεία που αφορούν στην παχυσαρκία στην Ελλάδα και η κυρία Πωλίνα Γιαννιώτη, διαιτολόγος – διατροφολόγος, μας δίνει πολύτιμες συμβουλές και παραθέτει τρόπους για να αγαπήσουν τα παιδιά μας την υγιεινή διατροφή.

Από την  Ελληνοεκδοτική, για παιδιά από 5 ετών.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!