Βιβλία

Όταν τα παιδικά όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

By  | 


Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Παιδικά όνειρα

Κείμενο: Μαρίνα Μιχαηλίδου – Καδή

Εικονογράφηση: Ντανιέλα  Σταματιάδη

Πατάκης, 2016

Σελ. 32

 

 

Τα  “Παιδικά όνειρα” είναι ένα πολύ όμορφο, αισιόδοξο και δίγλωσσο βιβλίο που μέσα από τα όνειρα οκτώ παιδιών, αποκαλύπτει στο νεαρό αναγνώστη,  τη σημασία του να βάζει κανείς στόχους στη ζωή του. Τα κείμενα που είναι γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά, είναι μικρά και συνοδεύονται από υπέροχες ολοσέλιδες εικόνες που τα συμπληρώνουν και τα αναδεικνύουν.

Ένα κορίτσι ονειρευόταν να αγγίξει τα αστέρια. Ένα αγόρι ονειρευόταν να πετάξει σαν πουλί πάνω από τις στέγες των σπιτιών, πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα. Ένα κορίτσι ονειρευόταν να χτίσει έναν πύργο που δεν θα χαλούσε ποτέ. Ένα αγόρι ονειρευόταν να βρει έναν θησαυρό θαμμένο στη γη. Ένα κορίτσι που αγαπούσε τα ζώα, ονειρευόταν να ζήσει ανάμεσά τους. Ένα αγόρι που του άρεσε να παρακολουθεί τα έντομα, ονειρευόταν να βρει το μπλε σπάνιο σκαθάρι που κάποτε είχε δει σε ένα παραμύθι. Ένα κορίτσι ονειρευόταν να γελάσει με τα άλλα παιδιά. Ένα αγόρι ονειρευόταν να μείνει για πάντα παιδί.

‘’Τα αστέρια είναι πολύ μακριά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να τα φτάσουν’’. ‘’Οι άνθρωποι δεν έχουν φτερά, δεν μπορείς να πετάξεις σαν πουλί πάνω από τις στέγες των σπιτιών, πάνω από τις θάλασσες κι από τα σύννεφα’’.

Από τη μία βλέπουμε παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που ονειρεύονται, που οραματίζονται, που θέλουν να καταφέρουν κάτι. Που η φαντασία τους τα παρακινεί και τα καθοδηγεί. Κι από την άλλη, βλέπουμε τους μεγάλους, που χωρίς φαντασία και με μοναδικό τους σύμμαχο τη λογική, αποθαρρύνουν και απογοητεύουν τα παιδιά και ψαλιδίζουν τα φτερά τους. Ευτυχώς όμως τα παιδιά, με το πείσμα τους και την επιμονή τους, μαθαίνουν να ξεπερνούν τα εμπόδια, να αγνοούν τα αποθαρρυντικά λόγια των μεγάλων και να πραγματοποιούν θριαμβευτικά τα όνειρά τους.  

Το βιβλίο αυτό μιλά κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών. Μιλάει για τη δύναμη της θέλησης και πώς αυτή μας κινητοποιεί , μας ενθαρρύνει και μας κατευθύνει σωστά. Οι ιδιαίτερες εικόνες των παιδιών, που σαν ενήλικοι πλέον, έχουν επιτύχει το στόχο τους, φανερώνουν την αξία του να ονειρεύεσαι, του να προσπαθείς και να ελπίζεις. Γιατί κάθε παιδικό όνειρο, αξίζει μια μέρα, να γίνει πραγματικότητα.

10643-e1469598048623

 

Σχολιάστε εδώ!