Βιβλία

Ένα αδελφάκι για τη Δάφνη!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

ΔΑΦΝΗ Η Μονακριβούλα

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Ελληνοεκδοτική, 2017

Σελ. 40

 

Η Δάφνη είναι η μονάκριβη κορούλα της μαμάς και του μπαμπά της. Είναι η ηλιαχτίδα τους, η πριγκίπισσά τους, η δροσοσταλίδα τους. Η Μονακριβούλα τους!

Το δωμάτιο της Δάφνης είναι το πιο φωτεινό του σπιτιού. Οι τοίχοι του είναι ζωγραφισμένοι με πολύχρωμα λουλούδια και το ταβάνι με ένα ουρανό γεμάτο αστέρια. Το φωτιστικό της είναι ένα καράβι-χαρταετός το οποίο παίρνει τις κρυφές ευχές και τις κάνει αληθινές… Τα βράδια τρυπώνει στην αγκαλιά της μαμάς της και εκείνη της διαβάζει ιστορίες ώσπου να κοιμηθεί.

 

Σύντομα η Δάφνη μαθαίνει πως θα αποκτήσει αδελφάκι και τότε αρχίζει να σκέφτεται διάφορα…

“Κι αν είναι πιο γλυκό από μένα;

Κι αν η μαμά το αγαπάει πιο πολύ;

Κι αν είναι αγόρι κι ο μπαμπάς παίζει μόνο μαζί του μπάλα;

Κι αν χαλάει τα παιχνίδια μου;”

 

Το αδελφάκι της Δάφνης θα έρθει στον κόσμο και η ίδια θα προσπαθήσει πολύ για να το συμπαθήσει. Μα το μωρό όλο κλαίει… Και τότε ένα φωτάκι θα αναβοσβήσει στο έξυπνο μυαλό της… Θα χαρίσει στο αδελφάκι της το καράβι-χαρταετό, για να μπορέσει να ταξιδέψει μαζί του…

 

Μια τρυφερή και έξυπνη ιστορία για την αδελφική αγάπη και τις σκέψεις που κάνουν συνήθως τα παιδιά λίγο πριν αποκτήσουν αδελφάκι. Ένα υπέροχο παραμύθι για την αδελφική ζήλεια, για τις αλλαγές που φέρνει ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια και για τα συναισθήματα που νιώθουν τα μεγαλύτερα παιδιά.

 

Η ανησυχία, ο φόβος και η ζήλεια, είναι αναμενόμενα συναισθήματα για ένα παιδί που μόλις έμαθε ότι η μαμά του θα γεννήσει ένα ακόμα μωρό. Μα σύντομα, τα συναισθήματα αυτά διαδέχεται η αγάπη και τότε το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως είναι καλύτερα τελικά με ένα αδελφάκι στο σπίτι…   

 

Τα συναισθήματα της μονακριβούλας Δάφνης αποτυπώνονται με τρυφερότητα στις φανταστικές εικόνες του βιβλίου. Ένα ακόμα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο από την Ελληνοεκδοτική για παιδιά από 5 ετών!

 

  

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!