Βιβλία

Η Ρουμπίνη των δασών της Λίνας Μουσιώνη

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Η Ρουμπίνη των δασών

Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Μεταίχμιο, 2017

Σελ. 76

 

 

Η Ρουμπίνη, η μεγαλύτερη αδελφή της Σμαράγδας, έχει αλλάξει πολύ. Κλείνεται στο δωμάτιό της και μιλάει στο τηλέφωνο συνεχώς, καθρεφτίζεται όλη την ώρα, ισιώνει τις υπέροχες μπούκλες της, προτιμάει να ντύνεται στα μαύρα και δεν έχει πια χρόνο για παιχνίδια με τη Σμαράγδα. Ακόμα και καφέ πίνει! Αγνώριστη έχει γίνει!

Αυτά και άλλα πολλά βλέπει η Σμαράγδα και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει με την αδελφή της. Όλες αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά της, την προβληματίζουν. Ανησυχεί. Μήπως αγαπάει περισσότερο τις φίλες της από αυτήν; Η Σμαράγδα, ψάχνει το δωμάτιό της για απαντήσεις. Τι γυρεύει «Ο Ρομπέν των δασών» κάτω από το μαξιλάρι της; O πάνινος σάκος της μαμάς; Ο φακός; Γιατί βρίσκονται στο δωμάτιό της; Τι σχεδιάζει η Ρουμπίνη;

 

Η Σμαράγδα, προσπαθεί να εξηγήσει τις αλλαγές στην συμπεριφορά της έφηβης αδελφής της και μας εξιστορεί τα όσα αλλόκοτα συμβαίνουν ξαφνικά στις ζωές τους. Οι αφελείς απορίες της και ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύει -ή μάλλον παρερμηνεύει- τα όσα βλέπει και ακούει δημιουργούν μεταξύ τους, τους πιο κωμικούς διαλόγους.   

Πολύ όμορφη η ιστορία της Λίνας Μουσιώνη, γραμμένη με χιούμορ και τρυφερότητα, μας μιλάει για τις αδελφικές σχέσεις και τα σκαμπανεβάσματά τους αλλά κυρίως για την εφηβεία και τις αλλαγές που επιφέρει. Διαβάζοντας το βιβλίο, τα παιδιά θα ταυτιστούν με τη μικρότερη ή τη μεγαλύτερη αδελφή αναγνωρίζοντας κοινά τους στοιχεία, κάτι που κάνει το βιβλίο αρκετά ελκυστικό και ενδιαφέρον.   

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά “ιστορίες που ζεις δυνατά” και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών. Οι εικόνες του βιβλίου ανήκουν στη Σάντρα Ελευθερίου.

 

 

Σχολιάστε εδώ!