Βιβλία

Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018

By  | 

Γράφει η Αργυρώ Μουντάκη

 

Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018

Σμαρούλα Παντελή

Μίνωας, 2018

 

Τα ημερολόγια των εκδόσεων Μίνωας πολύ μου αρέσουν, ήδη πέρυσι σας είχα παρουσιάσει το Ημερολόγιο για μαμάδες του 2017 της καταξιωμένης ψυχολόγου Αλεξάνδρας Καππάτου, αλλά και η φίλη μου η Δώρα Ανδρεαδάκη σας παρουσίασε πρόσφατα το Καν’ το να συμβεί φέτος – ημερολόγιο του 2018. Και φέτος θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία το αγαπημένο ημερολόγιο της Αλεξάνδρας Καππάτου από τις εκδόσεις Μίνωας για το 2018.

Σήμερα όμως εδώ θα σας μιλήσω για το Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2018 της ψυχοθεραπεύτριας Σμαρούλας Παντελή. Σε ένα υπέροχο μπλε χρώμα, πραγματικά αισιόδοξο, το ημερολόγιο αυτό είναι σε μέγεθος βολικό, μικρό αλλά ικανοποιητικά μεγάλο για να χωρέσει πολλές σημειώσεις σε καθημερινή βάση. Η κα Σμαρούλα Παντελή διανθίζει τις σελίδες του ημερολογίου με ρήσεις-συμβουλές για να κρατηθούμε αισιόδοξοι και ακμαίοι ψυχικά:

 

Σκέψου τη χρονιά που τελειώνει και φτιάξε μια μυστική λίστα από μικρές δικές σου επιτυχίες.

 

Δείξε καλοσύνη σ’ αυτούς που είναι πιο αδύναμοι από σένα και ευγνωμοσύνη σ’ αυτούς που σε στηρίζουν.

 

Απόκτησε τη συνήθεια να διαβάζεις ένα ποίημα κάθε μέρα. Η ποίηση αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.

 

Μη βιάζεσαι να κρίνεις τους ανθρώπους. Συμπεριφέρσου εσύ σωστά και δώσε μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Ο θυμός, ο φόβος και η θλίψη είναι συναισθήματα που πρέπει να τα μοιράζεσαι και όχι να τα κρύβεις μέσα σου γιατί κάπως έτσι αρχίσει η κατάθλιψη.

 

Η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα φωτεινό ξεκίνημα είναι τώρα!

 

Πολλά ακόμη παρόμοια αλλά και διαφορετικά θα βρείτε μέσα στις σελίδες του.

 

Ένα πολύ όμορφο δώρο για τους φίλους μας και τις φίλες μας ή τον αγαπημένο μας/ την αγαπημένη μας. Σας εύχομαι να γεμίσει όμορφες δημιουργικές σημειώσεις!!! Καλή χρονιά!!!

 

Σχολιάστε εδώ!