Βιβλία

Κλασικά βιβλία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

By  | 


Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Η Γαλάζια Βιβλιοθήκη των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, περιλαμβάνει λογοτεχνικά αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας διασκευασμένα για παιδιά ηλικίας από 8 ετών! Βιβλία που χαρίζουν την αίσθηση του κλασικού, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εξακολουθούν να γοητεύουν!

 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες

Συγγραφέας: Ντίκενς Τσαρλς

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου

Μίνωας, 2016

Σελ.192

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ δεν έσβησε ποτέ το όνομα του γερο-Μάρλεϊ, του συνεταίρου του, από την πόρτα της επιχείρησής τους, αφού απεβίωσε. Επτά χρόνια μετά, ο Σκρουτζ παραμένει ένας πλούσιος, τσιγκούνης και δύστροπος άνθρωπος που ζει δουλεύοντας στο λογιστήριό του. Μισεί τα Χριστούγεννα και δεν έχει φίλους. Ώσπου μία παραμονή Χριστουγέννων, το φάντασμα του Μάρλεϊ θα τον επισκεφτεί και θα τον προειδοποιήσει για την τελευταία ευκαιρία του, να αλλάξει χαρακτήρα και να σωθεί… Τρία πνεύματα θα τον επισκεφτούν μέσα στη νύχτα και θα ταξιδέψουν μαζί του στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Το επόμενο πρωί, ανήμερα των Χριστουγέννων, τίποτα δεν θα θυμίζει… τον άλλοτε άπληστο και άκαρδο Εμπενίζερ Σκρουτζ!

Η ‘’Χριστουγεννιάτικη ιστορία’’ είναι μια νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1843. Μια εκπληκτική ιστορία που γοητεύει, συγκινεί και προβληματίζει για περισσότερο από 170 χρόνια. H δεύτερη ιστορία του βιβλίου, ‘’το χριστουγεννιάτικο δέντρο’’, είναι μια τρυφερή ιστορία για τις χριστουγεννιάτικες θύμησες των παιδικών μας χρόνων.

 

 

Διηγήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης

Μίνωας, 2011

Σελ.304

Μια συλλογή με διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, διασκευασμένα για παιδιά και συγκεντρωμένα σε ένα μοναδικό βιβλίο. Μερικά από τα διηγήματα που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο: “Στο Χριστό στο κάστρο”, “H Σταχομαζώχτρα”, “Η Γλυκοφιλούσα”, “Τα Συχαρίκια”, “Τα λιμανάκια”, “Ο Χαραμάδος” κ.ά.

«Οι θρησκευτικές αναμνήσεις «ενός παπαδόπαιδου γεμάτου θύμησες, ενός συγγραφέα γεμάτου πίστη». Ανέμελα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο συγγραφέας να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη».

Στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, διακρίνεται ο λυρισμός και η θρησκευτικότητα, το πλούσιο λεξιλόγιο και οι μεταφορές. Η Σκιαθίτικη διάλεκτος αποκαλύπτει την αγάπη του συγγραφέα για την πατρίδα του, την Σκιάθο, ενώ οι ολοζώντανες περιγραφές των τοπίων φανερώνουν την αγάπη του για τη φύση. Οι ήρωες των διηγημάτων του, είναι άνθρωποι απλοί και ταπεινοί.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!