Βιβλία

Ρομπέν των δασών, ο τοξοβόλος που πολεμούσε την αδικία.

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

Ρομπέν των δασών

Συγγραφέας: Χάουαρντ Πάιλ

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικόνες: Σέρα Σάντρα

Μίνωας, 2015

Σελ. 40

 

Οι συναρπαστική περιπέτεια του Ρομπέν των Δασών, του γνωστού τοξοβόλου που έκλεβε από τους πλούσιους και χάριζε στους φτωχούς, γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Χάουαρντ Πάιλ το 1883.  

Ο Ρομπέν των Δασών ζει στο Σέργουντ, ένα δάσος κοντά στο Νότιγχαμ της Αγγλίας και μαζί με τους συντρόφους του οργανώνουν διαγωνισμούς τοξοβολίας. Βοηθούν τους φτωχούς και τους αδύναμους αλλά και όσους κυνηγάει ο σερίφης του Νότιγχαμ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ακόμα νέος, ο Ρομπέν, σκότωσε σε ένα στοίχημα ένα από τα ελάφια του βασιλιά. Από εκείνη τη μέρα ο Ρομπέν μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων από τον σερίφη. Κρύφτηκε στο δάσος και έγινε παράνομος, ενώ ο σερίφης επικήρυξε τον ίδιο και τους συντρόφους του έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού.

Ο Ρομπέν όμως δεν φοβόταν κανέναν. Ήταν πεισματάρης, ατρόμητος και άριστος τοξοβόλος και μαζί με τον Μικρό Τζον, τον μοναχό Τακ, τον Γουίλ Σκάρλετ και τον Άλαν Ντέιλ συνέχισαν να ζουν χαρούμενοι αναζητώντας νέες περιπέτειες. Όταν μία μέρα η βασίλισσα του Λονδίνου θα προσκαλέσει τον Ρομπέν να συμμετάσχει σε έναν αγώνα τοξοβολίας στο παλάτι του βασιλικά, ο Ρομπέν των Δασών δεν θα αρνηθεί…

Μέσα από τις συναρπαστικές περιπέτειες του επαναστάτη Ρομπέν και των πιστών συντρόφων του, οι οποίοι πολεμούσαν την αδικία, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν για τη σημασία της αλληλοϋποστήριξης, της γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στην επιτυχημένη σειρά «Κλασικοί Θησαυροί» που συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

Την απόδοση του βιβλίου έχει κάνει ο Φίλιππος Μανδηλαράς και οι πολύ όμορφες εικόνες ανήκουν στη Σέρα Σάντρα. Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών!

Τιμήστε μας με ένα like στη σελίδα μας στο facebook parents24.gr – 24 ώρες γονείς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!