Η Αργυρώ Μουντάκη προτείνει

argyro_m

Είμαι η Αργυρώ και με τον Σταύρο έχουμε δύο παιδιά, ο μεγάλος μας γιος είναι στην πρώτη δημοτικού και ο μικρός μας στο νηπιαγωγείο. Η ανατροφή των παιδιών μου είναι ο σημαντικότερος, πιο ευχάριστος αλλά και συνάμα πιο δύσκολος ρόλος στη ζωή μου. Αρκετοί άνθρωποι χαιρόμαστε αυτόν τον ρόλο ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, κοινωνικό στρώμα, οικονομική κατάσταση, και μόρφωση. Έχοντας περάσει από πολλές εξετάσεις, διαπίστωσα εντούτοις ότι οι πιο απαιτητικές και δύσκολες εξετάσεις είναι αυτές που δίνω 24 ώρες το 24ωρο προσπαθώντας να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά μου και να τους δώσω το καλύτερο που μπορώ. Δυσκολεύτηκα ως τώρα πολλές φορές στο ρόλο μου αυτό, κι ας υποτίθεται ότι ήμουν προετοιμασμένη από τις σπουδές μου λόγω της παιδαγωγικής μου κατάρτισης. Σε αυτή την καθημερινή αναζήτησή μου βρήκα ειδικούς, φίλους-γονείς με εμπειρία, όλοι πρόθυμοι να με βοηθήσουν, να με κατευθύνουν και να με πάνε παραπέρα ως γονιό. Με την έννοια αυτή, της αγωνίας και της αναζήτησης για να δώσω το καλύτερο που μπορώ στα παιδιά μου βρίσκομαι εκ των πραγμάτων σε μία δια βίου μάθηση και σπουδή.

Το parents24.gr προέκυψε από την προτροπή φίλων, που όντες κι εκείνοι γονείς, ήθελαν να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε εγγυημένες ιδέες για επιλογές που αφορούν στα παιδιά. Με το parents24.gr ευελπιστώ να βρεθούμε κοντά και άλλοι γονείς, που έχουμε τις ίδιες αναζητήσεις, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο σε αυτόν τον δύσκολο, κυρίως όμως τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό ρόλο της ζωής μας. Ως άνθρωποι κάνουμε λάθη, πόσο μάλλον ως γονείς, όμως μακάρι να είναι τα λιγότερα και τα μικρότερα δυνατά. Αν είμαστε κοντά και αλληλέγγυοι θα συντροφεύσουμε ο ένας τον άλλον και θα ωφεληθούμε όλοι, μα κυρίως και πάνω απ’ όλους θα ωφεληθούν τα ίδια μας τα παιδιά.

Στα άρθρα που υπογράφω σημαίνει ότι, ό,τι προτείνω το έχω δει, το έχω διαβάσει, το έχω ζήσει η ίδια και το συστήνω ανεπιφύλακτα ή το αντίθετο. Πρόκειται για την προσωπική μου γνώμη και ματιά, χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να συμφωνούν ή ότι κάποια άλλη προσέγγιση είναι λάθος. Τα άρθρα που αφορούν σε αναδημοσιεύσεις, πρόκειται για άρθρα που μου φάνηκαν χρήσιμα και θεωρώ ότι αξίζουν να τα διαβάσουν και άλλοι γονείς. Όλα προέρχονται από αξιόλογα sites που αξίζει να επισκεφθείτε και να διαβάσετε και άλλα άρθρα τους. Την πηγή θα την βρείτε πάντα στο τέλος κάθε άρθρου. 

Περιηγηθείτε στο parents24.gr και στείλτε μου τα σχόλιά σας στο info@parents24.gr. Στο ίδιο e-mail μπορείτε να στέλνετε την δική σας ιστορία για να δημοσιευτεί στο section Η δική σου ιστορία. Γράψτε μου επίσης αν είδατε μια παράσταση, πήγατε μια βόλτα, διαβάσατε ένα βιβλίο ή είχατε οποιαδήποτε άλλη όμορφη εμπειρία με τα παιδιά σας και θέλετε να τη μοιραστείτε και με άλλους γονείς καθώς επίσης και αν έχετε να προτείνετε κάποια ιδέα ή συνεργασία.

Με την Αγάπη μου

Αργυρώ

 

Σύντομα στοιχεία βιογραφικού:

Η Αργυρώ Μουντάκη (1977) γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοτεχνία. Στο ίδιο πανεπιστήμιο στο τμήμα Φιλολογίας εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή. Έχει ολοκληρώσει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στον τομέα ΜΒΑ-TQM. Εμφανίστηκε συγγραφικά με τη σειρά «Υπναρούδι», με ήρωα τον ομώνυμο μικρό μέρμηγκα, το 2005 από τις εκδόσεις Πατάκη. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι “Το κορίτσι του Πέτρου” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Γράφει επίσης κριτική λογοτεχνίας και κριτική θεάτρου. Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.