Βιβλία

Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα

Συγγραφέας: Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Γράφημα, 2017

Σελ. 36

 

Από τις εκδόσεις Γράφημα, κυκλοφορεί ένα πολύ όμορφο εικονογραφημένο παραμύθι που πραγματεύεται το θέμα της μελέτης στο σπίτι.

Ο Άρης, το μικρό αρκουδάκι, δεν αγαπά πια τα απογεύματα. Από τη μέρα που ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο πρέπει κάθε απόγευμα να μελετά. Να μαθαίνει την ορθογραφία του, να κάνει την ανάγνωσή του και να λύνει τις ασκήσεις του στα μαθηματικά. Ο Άρης όμως βαριέται πολύ να διαβάζει! Το μόνο που σκέφτεται είναι να χαθεί με το ποδήλατό του στο δάσος, να συναντήσει στο ποτάμι τους φίλους του και να παίξει μαζί τους. Και κάπως έτσι, ονειροπολώντας, η ώρα περνάει γρήγορα και μαζί με το τέλος του διαβάσματος έρχεται και η νύχτα…

Ο μικρός αρκούδος, προκειμένου να γλιτώσει από το διάβασμα, ζητάει αποφασισμένος από την Ημέρα να «εξαφανίσει» τα απογεύματα! Λίγο αργότερα όμως θα συνειδητοποιήσει απογοητευμένος, πως μαζί με τα απογεύματα που χάθηκαν, χάθηκαν και όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που έκανε συνήθως εκείνες τις ώρες! Λυπημένος και μετανοιωμένος, θα προσπαθήσει λοιπόν να επανορθώσει…

Θα καταφέρει να διορθώσει το λάθος του και να επαναφέρει τα απογεύματα; Φταίει πράγματι το διάβασμα που ο Άρης δεν προλαβαίνει πια να βλέπει τους φίλους του;

 

Το καθημερινό διάβασμα των παιδιών απασχολεί τους περισσότερους γονείς, καθώς πολλά παιδιά δυσκολεύονται ιδιαίτερα να οργανώσουν τη μελέτη τους στο σπίτι. Ειδικά για τα παιδιά που βρίσκονται στην πρώτη τάξη του δημοτικού, η προσαρμογή στα καινούργια καθημερινά καθήκοντά τους, είναι κάτι που μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από όσο φανταζόμασταν ή περιμέναμε σαν γονείς.    

 

«Το αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τα απογεύματα» είναι ένα πολύ όμορφο παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν πως όταν μένουν συγκεντρωμένα στη μελέτη τους, το διάβασμα τελειώνει πιο γρήγορα, έχοντας έτσι περισσότερο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι.

Στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά θα βρουν όμορφες δραστηριότητες για να απασχοληθούν ευχάριστα καθώς επίσης και χρήσιμες συμβουλές για να οργανώσουν καλύτερα το διάβασμά τους!

Οι πολύ όμορφες εικόνες του βιβλίου ανήκουν στον Νίκο Γιαννόπουλο. Ο Γιώργος Μπουμπούσης είναι Παιδοψυχολόγος – Εκπαιδευτικός, Msc Σχολικής Ψυχολογίας. Από τις εκδόσεις Γράφημα, για παιδιά ηλικίας από 5 ετών.

Για τις μέρες του Πάσχα, το βιβλίο κυκλοφορεί με δώρο τη πασχαλινή λαμπάδα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!