Βιβλία

Το Γκρότλιν του Benji Davies από τις εκδόσεις Ίκαρος!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Το Γκρότλιν

Συγγραφέας: Benji Davies

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εικόνες: Benji Davies

Ίκαρος, 2018

Σελ. 32

 

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος, κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο του Benji Davies «το Γκρότλιν» σε μια εξαιρετική απόδοση στα ελληνικά -έχει διατηρήσει τον έμμετρο στίχο- από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

 

Η Ρουμπίνη, η ηρωίδα της ιστορίας, ετοιμάζεται να πάει για ύπνο, μα οι στίχοι από ένα τραγούδι που άκουσε κάποτε στον δρόμο, τριβελίζουν συνεχώς το μυαλό της και την τρομάζουν:

 

«Το Γκρότλιν σπίτι σου τα βράδια

στριφογυρίζει στα σκοτάδια…

Μα πρόσεχε, μην μπερδευτείς!

Το μάτι βλέπει, ό,τι σκεφτείς.»

 

Μα τι είναι τελικά αυτό το Γκρότλιν και γιατί το φοβούνται όλοι τόσο πολύ; Σκαρφαλώνει καμινάδες, σου κλείνει το μάτι και τρυπώνει τη νύχτα στο νυχτικό σου! Κλέβει τυριά, ρούχα και μαντήλια αλλά και βιβλία, μπισκότα και καρούλια! Κόβει, ράβει και μετράει και γαζώνει και κεντάει! Είναι πιο γρήγορο από τον αστυνόμο και τρέχει σαν αστραπή μέσα στον δρόμο! Μα πώς γίνεται όμως όλοι να λαχταρούν με κάτι που ποτέ δεν έχουν δει;

 

Το Γκρότλιν είναι ένα μοναδικά εικονογραφημένο βιβλίο γεμάτο χιούμορ, μυστήριο και αγωνία. Μια υπέροχη ιστορία με ομοιοκατάληκτα στιχάκια και μία εξαιρετική εικονογράφηση επηρεασμένη από τα εντυπωσιακά βικτοριανά κτίσματα που θα γοητεύσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό νεαρό αναγνώστη.

 

 

Το μήνυμα που περνάει στα παιδιά; Να μην επηρεάζονται από τα όσα ακούν γύρω τους και να μην πιστεύουν πράγματα που δεν έχουν δει με τα ίδια τους τα μάτια…!

Ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν τα παιδιά, ειδικά εάν τους το αφηγηθείτε ζωηρά, χρωματίζοντας τη φωνή σας όπου χρειάζεται. Ζωντανέψτε λοιπόν την ιστορία και ξαφνιάστε τα παιδιά σας ευχάριστα! Από τις εκδόσεις Ίκαρος, για παιδιά ηλικίας από 3 ετών!

Τιμήστε μας με ένα like στη σελίδα μας στο facebook parents24.gr – 24 ώρες γονείς 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!