Βιβλία

Το καλύτερο δώρο για ένα κορίτσι!!!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες – Η ζωή 100 σπουδαίων γυναικών.

Συγγραφείς: Elena Favilli & Francesca Cavallo

Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Ψυχογιός, 2017

Σελ. 224

 

«Σε όλες τις επαναστάτριες του κόσμου:

Κάντε μεγαλύτερα όνειρα

Βάλτε υψηλότερους στόχους

Αγωνιστείτε σκληρότερα

Και, όταν αμφιβάλλετε, να θυμάστε ότι έχετε δίκιο.»

 

 

Η Ελένα Φαβίλι και η Φραντσέσκα Καβάλο μας χαρίζουν ένα εξαιρετικό βιβλίο που αφορά 100 ιστορίες πραγματικών γυναικών οι οποίες κατάφεραν σπουδαία πράγματα, παρά τα εμπόδια που συνάντησαν μπροστά τους. 100 μοναδικές γυναίκες που με την τόλμη τους και τη πίστη τους σε αυτό που οραματίστηκαν κατάφεραν να κάνουν το αδύνατο δυνατό! Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα εκπληκτικό πορτρέτο, για κάθε μία από αυτές τις ξεχωριστές γυναίκες!

 

Από τις αδελφές Μιραμπάλ, τις ακτιβίστριες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Αλίσια Αλόνσο, το τυφλό κορίτσι που έγινε διάσημη μπαλαρίνα και ίδρυσε τη δική της σχολή χορού στην πατρίδα της, την Κούβα, την αμερικανίδα Αμέλια Έρχαρτ ,που κατάφερε να πετάξει μόνη της πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, την μαθηματικό Άντα Λαβλεϊς που κατασκεύασε τη Διαφορική Μηχανή και έγραψε το πρώτο πρόγραμμα για υπολογιστή, την Μαρία Κάλλας, το αδέξιο αυτό και καθόλου δημοφιλές κορίτσι από την Ελλάδα που κατάφερε να γίνει η διασημότερη σοπράνο ως την Μαρία Μοντεσσόρι, την Ιταλίδα γιατρό και παιδαγωγό που επινόησε τη δική της εκπαιδευτική μέθοδο προκειμένου να μάθουν τα παιδιά να είναι ανεξάρτητα, δυνατά και ελεύθερα.   

 

Το βιβλίο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να χαρίσουμε σε ένα κορίτσι! Οι ιστορίες αυτές των γυναικών είναι τόσο όμορφα και απλοϊκά γραμμένες σαν να πρόκειται για παραμύθια. Είναι όμως αληθινές ιστορίες, ιστορίες που μας συγκινούν, μας εμπνέουν και μας παρακινούν να παλέψουμε για τα θέλω μας! Στο τέλος του βιβλίου, οι νεαρές αναγνώστριες μπορούν να γράψουν την δική τους ιστορία και να σχεδιάσουν το δικό τους πορτρέτο! Γιατί κάθε κορίτσι, έχει δικαίωμα -και μπορεί- να κάνει μία μέρα το όνειρό του πραγματικότητα!

Το βιβλίο με την εκπληκτικά προσεγμένη έκδοση έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και απευθύνεται σε κορίτσια από 9 ετών και άνω.

 

 

«…Μακάρι αυτές οι πρωτοπόρες γυναίκες να σε εμπνεύσουν. Μακάρι τα πρόσωπά τους να εντυπώσουν στις κόρες μας την ακλόνητη πεποίθηση ότι η ομορφιά εκδηλώνεται σε όλες τις μορφές και στα χρώματα και σε κάθε ηλικία. Μακάρι όλοι οι αναγνώστες να μάθουν ότι η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να ζεις μια ζωή γεμάτη πάθος, περιέργεια, και γενναιοδωρία. Μακάρι να θυμόμαστε όλοι κάθε μέρα ότι έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ευτυχισμένοι και να εξερευνούμε απεριόριστα…»

Ελένα Φαβίλι – Φραντσέσκα Καβάλο

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ!