Αργυρώ Μουντάκη

#μένουμεσπίτι και μαγειρεύουμε φασόλες στη γάστρα

By  | 


Ένα πολύ εύκολο φαγητό θα σας προτείνω σήμερα, μιας και η κλεισούρα θέλει καλοπέραση! Πρόκειται για ένα φαγητό καθαρά ελληνικό και με έναν πολύ ελληνικό τρόπο μαγειρεμένο: φασόλες στη γάστρα.
Θα χρειαστούμε:
400 γραμμάρια φασόλες
πέντε καρότα
σέλινο
δύο μεγάλα κρεμμύδια
μία κόκκινη μεγάλη πιπεριά
τοματάδα ή αλεσμένες τομάτες (5 μικρές)
3 μικρές τομάτες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δάφνη (3 φύλλα)
ελαιόλαδο (ένα ποτήρι κρασιού)
νερό (ένα ποτήρι κρασιού)
Παρασκευή:
Βάζουμε δώδεκα ώρες νωρίτερα πριν την παρασκευή τις φασόλες σε μία κατσαρόλα με νερό να μουλιάσουν. Όταν ετοιμαζόμαστε για την παρασκευή τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη στην κατσαρόλα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα κόβουμε σε κομμάτια, κατά προτίμηση εγώ τα κόβω σε μεγάλα κομμάτια, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, όλα εκτός τις 3 μικρές τομάτες. Ρίχνουμε την τοματάδα (φρέσκια ή συσκευασμένη) και έπειτα τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα όλα τα υλικά. Από πάνω τοποθετούμε τις 3 κομμένες  τομάτες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό και κλείνουμε τη γάστρα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 2,5 ώρες. Επειδή οι φασόλες έχουν διάφορα μεγέθη καλύτερα να ελέγχετε το φαγητό μετά τη μιάμιση ώρα.
Καλή σας όρεξη!!!

Τιμήστε μας με ένα like στη σελίδα μας στο facebook parents24.gr – 24 ώρες γονείς,

στο Instagram: https://www.instagram.com/parents24.gr/

και στην προσωπική μου Αργυρώ Μουντάκη

Σχολιάστε εδώ!