Βιβλία

Ένας δεινόσαυρος στον Βόρειο Πόλο!

By  | 

Γράφει η Δώρα Ανδρεαδάκη

 

Ο Χριστουγεννόσαυρος

Συγγραφέας: Τομ Φλέτσερ

Μετάφραση: Μάνος Τζιρίτας

Εικονογράφηση: Σέιν Ντεβρίς

Πατάκης, 2016

Σελ. 384

 

Έχετε φανταστεί ποτέ με τι μπορεί να μοιάζει το σπίτι του Άι Βασίλη στον Βόρειο Πόλο; Μιλάμε για τον πραγματικό Άι Βασίλη βέβαια! Αυτόν που ζει στο Πολικό Ράντζο του Χιονιού, ακριβώς στο κέντρο του Βόρειου Πόλου. Εκεί που τα πάντα είναι λευκά και μαγικά! Για τα ξωτικά, τα χιονισμένα δέντρα, τα έλκηθρα και τους ταράνδους γνωρίζουμε όλοι. Αυτό για το οποίο όμως σίγουρα δεν γνωρίζει κανείς από εσάς, είναι ότι στον Βόρειο Πόλο, μαζί με τον Άι Βασίλη και τα ξωτικά, ζει και ένας μικρός… δεινόσαυρος!  

Ο δεκάχρονος Γουίλλιαμ Τραντλ, ο ήρωας του βιβλίου, αγαπάει όσο τίποτα τους δεινόσαυρους! Ζει με τον μπαμπά του, τον κύριο Μπομπ Τραντλ, ο οποίος δουλεύει στο μουσείο, το αγαπημένο μέρος του γιου του. Και οι δυο τους, λατρεύουν τα Χριστούγεννα!

Ο Γουίλλιαμ -λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος που είχε όταν ήταν ακόμα μικρός- δεν μπορεί να περπατήσει. Στο σχολείο όλοι έχουν συνηθίσει το αναπηρικό του καροτσάκι και κανείς δεν ασχολείται πια με αυτό. Ο Γουίλλιαμ είναι ένα φυσιολογικό παιδί όπως όλα τα άλλα παιδιά και κάνει τα ίδια ακριβώς πράγματα με εκείνα. Το αναπηρικό καροτσάκι δεν του είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα στο παρελθόν. Μέχρι τη μέρα που ήρθε στην τάξη του η… Μπρέντα Πολέσκι! Το πιο κακιασμένο κορίτσι του σχολείου! Ένα ατυχές γεγονός στο σχολείο θα κάνει την Μπρέντα να μισήσει τον Γουίλλιαμ και να θέλει να τον εκδικηθεί. Εκφοβίζοντας τους πάντες, η Μπρέντα θα καταφέρει να στρέψει όλα τα παιδιά του σχολείου εναντίον του Γουίλλιαμ ώσπου να μείνει μόνος. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως, αυτή τη μαγική νύχτα του χρόνου, όλα τα άσχημα θα λάβουν ένα τέλος με τον Γουίλλιαμ να ζει την πιο φανταστική περιπέτεια της ζωής του!

 

Πώς βρέθηκε ο Άι Βασίλης να κλωσάει ένα τεράστιο αυγό; Τι γίνεται όταν βρεθεί κάποιος στον Βόρειο Πόλο και δαγκώσει το μαγικό ζαχαρωτό μπαστουνάκι; Τι σχέση έχει ο κακός Κυνηγός με τον κύριο Τραντλ και τι μυστικό κρύβουν οι δυο τους; Οι μαγικοί χριστουγεννιάτικοι λοβοί φασολιών τι ακριβώς κάνουν ;

 

Ο “Χριστουγεννόσαυρος” είναι η απόλυτη Χριστουγεννιάτικη ιστορία περιπέτειας και φαντασίας. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου, με πολλές ανατροπές και πολλή -πάρα πολλή- μαγεία, από αυτή που εκτινάσσεται στον ουρανό κάθε παραμονή Χριστουγέννων και κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Ένα πολύ όμορφο βιβλίο για τη φιλία, την οικογένεια, την αγάπη αλλά και τη πίστη, σε ό,τι ο καθένας θεωρεί σημαντικό.  

 «Η πίστη έρχεται πρώτα. Εκείνοι που δεν πιστεύουν κάτι, δεν πρόκειται να το δουν ποτέ. Όταν πιστεύεις, βλέπεις.»

 

 

Σχολιάστε εδώ!